IGJEN

Jeg husker ikke mye av hva som skjedde, jeg husker at en mann ristet i meg og spurte » går det bra?».
Nei, det gikk ikke bra. Noen minutter senere lå jeg i en ambulanse påvei til ullevål.
Tusen tanker og følelser gikk igjennom hodet mitt, men klarte ikke å plassere dem noen sted. Alt var bare kaos, tårer og blod og oppkast.
Timene etterpå er forsatt uklare for meg, jeg ble fraktet ut fra ambulansen med en maske over ansiktet og inn på sjukehuset.
Jeg hadde tatt en overdose, og ville bare dø. Jeg fikk motgift og måtte drikke kull ( er absolutt ikke til å anbefale, kan ikke beskrive hvor vondt og fryktelig det er.)
Ble sendt inn på en intenvis overvåknings-avdeling. Fordi de måtte ha kontroll over hjerterytmen og oksygenopptaket mitt.
Inne på rommet lå det to andre pasienter også, men de var små babyer og bare gråt hele tiden. Men det er greit at de gråter, ekke sant? Jeg gråt jeg og, men det var ingen som kom bort til meg..
Det var et serrisøst selvmordsforsøk, og nå som jeg hadde en nål i hånda med motgift så var jeg liksom frisk? Dere skulle bare visst hvor vondt jeg hadde det inni meg. Jeg hadde det langt i fra bra der jeg lå, jeg var skamfull og misslykket. Og følte meg langt ifra tatt på alvor.

Jeg fikk panikk.. jeg ville ikke ha motgiften, jeg ville jo dø! Jeg rev ut nåla og løp rundt i rommet til to mannelige sykepleiere tok tak i meg og holdt meg nede i senga. » Siden du er såpass urolig, må du ha noen sittende ved deg hele tiden».
«Vist du er ute etter oppmerksomhet, så håper jeg du ikke havner her neste gang»
«Hvorfor har du kuttet deg da? det blir bare stygge arr»
Alt dette + MASSE mer fikk jeg høre av sykepleierne. Det såret ganske mye, jeg var i en sårbar situasjon og det jeg trengte var støtte, omsorg og forståelse.
Jeg trodde virkelig ikke at de kunne være så kalde, har de i det hele tatt lov til det? Akkurat nå kan de bare dra til hælvette.
Men det stoppet ikke meg, han kunne sitte og se på meg så mye han ville. Men jeg dro ut den jævla nålen uansett. Tilslutt sa han » nei, dette blir bare for dumt.. vi for gipse armene dine da, så du ikke kommer til»
20 minutter senere lå jeg med to gipsa armer, med putetrekk rundt som var teipet steinhardt rundt gipsen for at jeg ikke skulle dra ut motgiften. Jeg prøvde alt jeg kunne for å koble ut motgiften, god snakket med sykepleierne, brukte tenna og føttene.. men det gikk ikke. Jeg var for sliten og utmattet til og klare det.
Hele natten lå jeg våken, for det første peip den overvåkningsskjermen hele tiden. For det andre hadde jeg to skrikerunger på samme rom, og for det tredje hadde jeg en ubeskrivelig smerte. Både fysisk og på innsiden.

 

Sånn her føltes det inni meg, og det er ikke tull engang. Jeg er helt ødelagt.

-happypain

Q ; Har dere møtt kalde mennesker fra helsevesnet noen gang?

28 kommentarer om “IGJEN

 1. dette var trist lesing, at sykepleiere ikke har mer forståelse er bare trist rett og slett…
  stå på, fortsett å kjempe og jeg håper virkelig du finner ut av at du ønsker å leve til slutt<3

  Liker

 2. Jeg trodde på deg helt til jeg leste hva de liksom skulle ha sakt. De sier ikke slikt når en 15 åring kommer i en slik situasjon. Ikke til en eldre person heller. De har ikke LOV til å si det en gang. At en sykepleier liksom skal ha sakt noe av det du skriver over her, er mer enn usannsynlig. Lær deg litt om etiske retningslinjer og lovverket i helsevesenet før du finner på flere historier. 😉
  Har kommet inn på sykehuset selv i lignende situasjoner og ingen har sakt slike ting. Selvfølgelig gjør de ikke det. .

  Liker

 3. Uff =/
  Helt uenig med hun over her, jeg har møtt så kalde mennesker i helsevesnet. Selv har jeg bodd på ca 12 forskjellige institusjoner, og det finnes dålige mnnesker i alle yrker!
  Stå på kjære du!

  Liker

 4. Har selv vært mye inne på sykehus i løpet av mitt liv.
  Har heldigvis bare opplevd en gang at de er kalde..da måtte jsg sy noen kutt uten bedøvelse.
  Det har de heller ikke lov til. Har hørt mange slike historier hvor helsevesenet er kalde mot de som trenger hjelp..og driver med selvskading/selvmordsforsøk..pga de ikke aner hvordan man skal hjelpe,og det er uforståelig for dem hvorfor noen vil gjøre slikt med seg selv.
  Skulle tro de hadde litt mer erfaring når de jobbet på slike plasser dessverre. Håper du kommer til en ordning som passer for deg.
  Du er bare 15 år..få hjelp nå så slipper du kaste bort hele livet ditt på å få det. Du har hele livet framfor deg..og så mye du kan gjøre.
  Sats litt,så går dette. Mange har blitt friske før deg..som har slitt med akkurat det samme. Så jeg har troa.

  Liker

 5. Anonym:
  Vondt å høre dine erfaringer, håper det går bedre nå!
  Dessverre, er det altfor mange kalde mennesker i helsevesent.. men jeg tror folk sliter med å tro eller skjønne det? Før de faktisk har opplevd det selv. Er et lite sjokk for de fleste.
  Tusen takk for støttene ord 🙂
  Jeg står på, og det er mye på grunn av all støtten jeg for.
  Takk for hyggelig kommentar
  M

  Liker

 6. Forvrengtebilder:
  Takk for den positive støtten 🙂
  Vondt å høre hva du har vært igjennom, håper du for den hjelpen du trenger og mennesker rundt deg som bryr seg!
  Det er helt sant, det finnes dårlige mennesker i ALLE yrker. Og de som mener noe annet, har bare vært så heldige at de ikke har vært borti noen av disse mennesker, enda..
  Tusen takk for støtten ! Stor klem fra M

  Liker

 7. ida:
  Jeg har tenkt en del på hva jeg skulle skrive til deg, for hva er egentlig dårlig helsepersonell?
  Men bare så det er sagt.. alt det jeg skriver på denne bloggen, er 100% sant. Jeg oppretten denne bloggen for to ting; 1- for en slags terapi, der jeg kunne få ut følelser og tanker. 2- For og etterhvert forhåpentligvis hjelpe andre som er i samme situasjon.
  Så vist jeg skulle juge om dette, så hadde det ikke hjulpet meg selv eller andre.
  Trist og høre at du har vært i lignende situasjoner, men du har nok bare vært så heldig at du ikke har vært borti sånne mennesker.

  Liker

 8. Skal ikke gi næring til oppmerksomhetsyken. Det finnes ikke selvmordsforsøk, bare ekstreme metoder for å tiltrekke seg litt bluss. Kos deg i rampelyset! Blogg-shouten som du brukte 15 kronarsjer på for å vise verden at du vet hva smerte er, blir vel beviset på at du kjøpte deg medlidenhet…?

  Liker

 9. medtuktuk:
  Syntes du virkelig at det er så gærent og finne andre måter å takle smerten på?
  Jeg er absolutt ikke ute etter oppmerksomhet, jeg bruker bloggen som «min egen terapi» og for å vise andre at de ikke er alene.
  Jeg kan ikke forandre på hva du mener, og jeg respekterer hva du mener.
  Men du har tydligvis ikke vært i en sånn situasjon.

  Liker

 10. medtuktuk:
  » en sånn situasjon»
  At å skade deg selv virker som den eneste måten å takle livet på, og ikke kom her og si at det er emo.
  Egentlig syntes jeg det er bra og se at du ikke har så mye erfaring innen dette, det kan vel bety at du ikke har så mye kjenneskap med psykratrien. Og det skal du være glad for 🙂

  Liker

 11. medtuktuk:
  Sorry at jeg sletter kommentaren din, men gjør det for å vise hensyn til andre som leser bloggen, er litt sårbart tema. Ikke fordi jeg ikke gidder og svare eller at jeg blir fornærma.
  Vist du vil ta diskusjonen videre så er jeg her ; happypain@hotmail.com

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s