Skjønte dere ikke?

Tenkte dere aldri på at jeg var redd? At jeg hadde det smertefullt?
Jeg lå i en sjukehus-seng og hadde vondt fysisk, men mye mer psykisk.
Det flashet opp bilder i hodet mitt hele tiden, piller, blod, oppkast og tårer. Jeg var så skamfull, så utrolig skamfull.
Jeg følte at alle sykepleierne og legene så ned på meg.. jeg var bare jenta som ikke klarte og kontrollere seg selv, og tok opp en sykeplass til en som virkelig trengte det.
Tror dere jeg syntes det var morsomt? At det var for oppmerksomhet? Å ligge med et smertehælvette i magen, å drikke kull, ligge med motgift og på overvåkning?
Jeg var utslitt, svimmel og kvalm.
Det var folk inne hos meg hele tiden, men bare for og sørge at ikke pasienten dems stakk av. Det var ingen som spørte om hvordan det gikk, de brydde seg bare om å gjøre jobben sin.
Etter noen dager blir jeg sendt hjem. Da motgiften har gjort det den skal, og jeg.. er liksom frisk?  Bare fordi pillene er ute av kroppen?Ingenting var bedre, tvert imot! Alt var bare mye verre.

Jeg ble sendt hjem, som ingenting hadde skjedd.
Uten en samtale om hvordan jeg hadde det, eller følte meg. Det eneste de var opptatt av var hvor mange piller jeg hadde tatt, hvordan jeg fikk tak i de, og alt oppstyret jeg hadde lagd.
Jeg følte meg ikke tatt på alvor, som jeg gjorde det på PURE F!  Jeg har aldri følt meg så såret i hele mitt liv.
Det er ubeskrivelig vondt å ikke føle seg tatt på alvor. Det var ingen som så hvor sårt jeg trengte noen å snakke med, som kunne forstå.. vist noen i det hele tatt kan forstå.
Hva skulle jeg ta meg til hjemme? Jeg hadde akkurat prøvd å ta livet mitt, og hjemme maser foreldrene mine om at jeg må spise? .. hva vil dere at jeg skal ta meg til?

- Happypain

10 kommentarer om “Skjønte dere ikke?

 1. hjelper vell ikke så mye med «råd» og «tips» om hvordan ting kan bli bedre. Men det som kan hjelpe er å se på det positive tingene rundt deg, og la kroppen få nyte mat. Ikke nødvendig vis godteri og kaker, men god mat. Salat for eksempel.

  Liker

 2. Du må forstå, at mennesker ser så mye fælt på teve og på filmer, at de nødig ser de som virkelig trenger litt trøst når de er foran øynene på dem i virkeligheten. Jeg skulle ønske jeg var istand til å hjelpe, men jeg tror alt jeg kan gjøre er å ønske deg alt godt, og be deg om ikke å gi opp. En eller annen gang må noen åpne øynene og se dine behov, og en eller annen gang vil du få all den trøst du trenger og fortjener ^^

  Liker

 3. Trist at Norges helsevesen ikke kan ta vare på pasientene sine bedre. Jeg liker virkelig ikke hvordan de legger opp hjelpen her til lands. Man skal ta MER vare på de som trenger det, og det er trist at du har opplevd dette!!!!
  SV: Takk for utfordring. Vi tar den på strak arm og vi håper selvfølgelig du vil se vloggen når den er klar 🙂

  Liker

 4. Helsevesnet i Norge er ikke akkurat noe å skryte av, nei. Tok overdose selv for et par mnd. siden. Ikke for å ta livet av meg, men for å bli sett og for at folk skulle skjønne at jeg trengte hjelp. Ble sendt på legevakta hvor det var ei som satte seg ned og begynte å prate med meg og jeg trodde faktisk jeg skulle få litt hjelp og noen som kunne høre på meg, men så kom en lege og jagde henne bort og jeg ble sittende alene med pappa som kjefta og lurte på hvordan han skulle forklare til kompissene sine at han ikke fikk vert med de ut på by’n. Hvordan kunne han tenke på det??! Både jeg og pappa bad om å få meg innlagt siden jeg trengte hjelp, men de mente det ville være med stabilt for meg om jeg ble tatt med hjem, så pappa kjørte meg hjem og dro ut med kompissene sine for å drikke. Siden det ikke var noen dødlig dose mente de det var best jeg sov det ut, så lå så godt som i koma i to dager, uten å spise, uten å drikke, uten å vite hva kl var og uten noen som kunne snakke med meg. Tror aldri jeg har følt meg så alene som jeg gjorde da. Takk til norske leger…
  Håper det blir bedre for det !:)

  Liker

 5. etropomhjelp:
  Utrolig vondt å lese hvordan du ble behandlet. Det sårer, det sårer noe skikkelig. Det er som å få et spark i magen.
  De må forstå at vi trenger hjelp. Men vist de ikke har følt det samme, så kan det beskrives hvor fælt man kan ha det.
  Jeg ønsker deg masse lykke til, og håper du får den hjelpen du fortjener og trenger.
  Styrklem fra meg ❤

  Liker

 6. Jeg fatter ikke. Når unge mennesker blir innlagt på grunn av overdose, også sendes de hjem uten noen som helst form for oppfølging!? Norge skryter av å være verdens rikeste land og skal hjelpe alle andre land, men først og fremst burde vi jammen se på vårt eget. Helsevesenet er jo helt skrudd! Samtaler og tips og råd hjelper kanskje ikke der og da, men bare følelsen av at noen lytter til deg og bryr seg hjelper mer enn noe annet. Nei, jeg klarer bare ikke å fatte hva som foregår i hodene til folk når de velger å ignorere slike ting. Eller i dette tilfellet, velger å ignorere deg. Et menneske. Som tydelig sliter, og som virkelig trenger noen.
  Det er i slike tilfeller jeg mister troen på menneskeheten, og skammer meg over å være av samme rase som slike idiotiske ignoranter….
  Ønsker deg så mye lykke til fremover!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s