Det er ikke verdt det!!

Jeg har tidligere skrevet et innlegg der jeg sammenligner selvskading og røyking. Begge gjør deg avhengig, du vet det skader deg selv. Grunnen til at jeg skrev det innlegget, var fordi en av mine nærmeste røyker og har gjort det siden h*n var 15 år. Og en dag sa «h*n at jeg måtte slutte å skade meg, at jeg oppføre meg som folk. Da ble jeg ødelagt og sint. H*n klarer ikke å slutte å røyke, men h*n beorderer meg til å slutte å skade meg selv?
Dette innlegget kan du lese her

Det er vondt å se at noen i din aller nærmeste familie ødelegger seg selv på den måten. Jeg merker du puster tyngre, og hvordan du har begynt og hoste. 
Det er vondt å vite at folk som røyker lever 10-15 år kortere enn de som ikke gjør det. Vet du hvor smertefullt det er og hver dag være redd for at du forteller meg at du har kreft? Vet du hvordan det er å se at du dreper deg selv så langsomt? Vet du hvor bekymret jeg blir at du ikke hører på meg, at du nekter å gå til legen? Vet du ikke at du skader både meg og deg?  

Disse to videoene gjorde et sterk inntrykk på meg.  
OBS: den nederste filmen kan kanskje inneholde sterke scener for noen! 

Så til alle dere som røyker, eller har tenkt å begynne. Tenk dere om, er det virkelig verdt det? Og skade både deg selv og de du er glad i ? Vær så snill, tenk dere om. 

-happypain

12 kommentarer om “Det er ikke verdt det!!

 1. Broren min røyker og jeg har sagt til han at han skal slutte. Mormoren min røykte ca 40røyk om dagen, så mamma fikk Astma, mormor døde av røyking. Jeg kommer aldri til og begynne og røyke fordi jeg har Astma så er det jo ganske så ekkelt og

  Liker

 2. moren min røykte lenge, og så sluttet hun. nå har hun startet igjen. hun lyver til meg og sier at hun bare gjør det av og til, men jeg ser henne ofte og hun lukter ofte røyk når hun kommer inn. det føles vondt at hun lyver til meg på den måten, jeg er jo ikke helt dum. jeg orker ikke si det detaljert elns her, men hun har en sykdom, og det kan ende med at hun dør av slag. jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre egentlig.

  Liker

 3. Du har helt rett! Det er ikke verd det.
  Har smakt, og jeg tok meg vel et par, helt til jeg en dag røyket så mye at jeg nikotinen fikk meg til å kaste opp. etter dette har jeg aldri rørt en røyk igjen, hverken på fest eller værdag. Det er rett og slett ikke verd det. Og det smaker jo faen ikke noe godt heller??
  Som jeg har skrevet før i en kommentar, så er selvskading heller ikke verd det. Alt i alt.

  Liker

 4. Jeg har ikke noe imot de som røyker, og jeg har ikke noe imot AT de røyker, men som reklamene sier, og det som var poenget med innlegget ditt: røyking dreper! Jeg har kanskje blitt så vandt med folk som røyker, og kjenner ingen som har tatt skade av det. Kanskje det er derfor jeg ikke «ser» alvoret i det? Jeg skjønner jo selvsagt at det ikke er bra, men jeg sier ikke til mine nærmeste at de burde slutte…
  Kanskje jeg skal «motivere» de til det nå fremover?
  Selvskading er jo også avhengighetsskapende, derfor skjønner jeg godt at du ble lei deg når h*n bedde deg om å stoppe med selvskadingen. Jeg har både røyket og gjort selvskading, og jeg vet hvor avhengig man blir av det…
  Bra innlegg vennen ❤

  Liker

 5. Røyk er egentlig bare ekkelt synes jeg, røykere lukter røyk.
  Mamma og pappa røykte, men når mamma fikk kreft sluttet pappa å røyke og mamma kunne jo ikke røyke på sykehuset.. Så..
  Uff.. Enig.

  Liker

 6. Helt fantastisk innlegg! Jeg får ikke puste når noen røyker, det lukter så grusomt at jeg får brekninger. Tårene renner også hele tiden. Alle ler av meg fordi jeg ikke tåler røyk.
  Jeg har flere familiemedlemmer som har dødd eller tatt skade av røyking på andre måter. Jeg frykter at mine venner som røyker nå skal få samme symptomene. Jeg er som deg, bekymret.

  Liker

 7. Anne:
  Røyk er ekkelt.
  Veldig trist det med moren din! det må være helt forferdelig. Men er flott og høre at røykingen tok slutt. Stå på jente ❤

  Liker

 8. isole:
  Røyk er helt forferdelig. Jeg kjenner jeg blir fryktelig irritert, hvorfor kan de ikke bare slutte å selge det? Jo, fordi de tjener fett på det.
  Jeg kunne aldri ha ledd av deg fordi du ikke tåler røyk, jeg er stolt av deg! du er skikkelig tøff som står for det du mener:)
  Er så utrolig trist å høre hvordan røyk skader familien din, det er helt forferdelig. Jeg håper de skjønner at du står fram som et godt forbilde, og at du bare vil dem sitt eget beste. Om 50-40-30-20 eller kanskje 10 år vil de angre på at de ikke hørte på det du sa.

  Liker

 9. Sarja Marja:
  Det er kjempeflott å høre at faren din sluttet! det er vanskelig, men han gjorde det jo for barnet sitt skyld.
  Det er forferdelig for barn og måtte ha foreldre som ødelegger seg selv på den måten..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s