Usynelig tomhet

Tomhet

Jeg sitter foran speilet og kjenner en tung tomhet. Jeg smaker på ordet, tomhet. Hva er tomhet egentlig? For meg er det en stikkende smerte i hele magen og brystet. Men jeg klarer ikke å plassere den noe sted. Jeg har et behov for å sette ord på følelsene mine. Men tomhet, hvordan beskriver jeg det? Det er ikke angst, frustrasjon, sinne eller skam. Ikke skyldfølelse, nervøsitet eller irretasjon. Men det er et ubehag, en smerte.  Det er en smerte og et ubehag, men samtidig så er det ingenting? Jeg kan ikke se det, men jeg kan føle den. Men å beskrive den, det er der jeg sliter.

Tomhet kan kanskje høres veldig harmløst ut, men tomhet river og sliter i meg på innsiden. Det er som å bli dratt i to retninger, jeg prøver å finne ord for tomheten, men det finnes ikke ord som er sterke nok. 
Jeg syntes tomheten er noe av det verste og føle på. Den ligger der og murrer, og skraper på innsiden. Men vist noen spør, så vet jeg ikke hva jeg skal si. Det er en tomhet, alt er likegyldig. Det har noe med depresjon å gjøre, ned..langt ned i den mørkeste dalen.
Når tomheten blir for stor, tyr jeg ofte til selvskading. Lettelsen av og se blodet renne, jeg er i live. Jeg er et menneske av kjøtt og blod. Som kan kjenne smerte.

Denne sangen handler om akkurat dette; Pain – Three Days Grace 

 Q: kjenner du på mye tomhet? hvordan vil du beskrive den?

-happypain

24 kommentarer om “Usynelig tomhet

 1. Jeg er enig med deg; tomhet er ganske ubeskrivelig. Men du fikk frem godt hva det egentlig er… Noe å tenke over.
  Jeg gjorde også selvskading før, når jeg kjente denne følelsen, men det var før. Det er en forferdelig følelse…
  Unner deg den ikke kjære!
  I hope u are okay ❤
  Pain er fin foressten ❤

  Liker

 2. Denne sangen har vært en av mine nr én sanger lenge. De vet hvordan man skal sette ord på tomheten : PAIN! Det er vel det det er, uten at det egentlig er det … Det er bra du har en måte å få følelsene ut på, men håper du ikke skader deg for mye, kjære deg.
  Jeg kjenner mye på tomheten. Men jeg vet ikke hva den vil meg. Den kommer og går, og etterlater meg i et ensomt mørke av uvitenhet.

  Liker

 3. bigsy: kjente jeg ble litt irritert når jeg ser deg skrive sånn. Man skal ikke oppfordre folk til å faste og sulte seg. Det er liksom det man skal hindre! Og spesiellt denne jenta her, synes du ikke hun fortjener mer? Vel, det synes jeg, og hun kommer til å klare dette, for hun er sterk. Jeg har troen på henne. Det vil bli tungt. Uutholdelig. Kanskje det ikke vil bli helt bra, noen sinne, hva vet jeg? Men en ting er sikkert, hun er sterk. Og det siste hun trenger er en oppfordring til å sulte seg. Beklager, men dette satte en del følelser i sving for meg! Hun er verd så mye, mye mer!
  Happypain: Når det gjelder selve tomhetsfølelsen så har jeg ingen ord som kan beskrive den. Det er ofte den, og smerteklumpen (forklarte det i ett av innleggene mine, du kan ta en titt om du vil) som får meg til å gråte som værst. Når den tomhetsfølelsen herjer inni meg så er det som om jeg ikke er et menneske. Jeg bare er, uten følelser og noe liv i det hele tatt. den kan ramme meg når jeg er alene, men også blandt venner, og da er det så utrolig vanskelig å holde den skjult. Men jeg prøver.
  Stå på jente, jeg har troen på deg<3

  Liker

 4. Tomheten kommer så ofte, men den er likevel så sterk! Og det verste er at man ikke kan forklare den på noen måte. Den føles så tung og jævli, i hele deg, men likevel kan du ikke forklare den. Men den er der, like sterkt som alt annet!
  Jeg kjenner meg godt igjen, og ja, selskading er en «god» måte å komme seg ut av det på! Tomheten er så jævli, og man vet liksom ikke hva annet man kan gjøre for å komme seg ut og gjennom det.
  For en fantastisk sang, med så mye betydning…
  Jeg håper du får en bedre dag i morgen ❤

  Liker

 5. Tomheten kommer så ofte, men den er likevel så sterk! Og det verste er at man ikke kan forklare den på noen måte. Den føles så tung og jævli, i hele deg, men likevel kan du ikke forklare den. Men den er der, like sterkt som alt annet! Jeg kjenner meg godt igjen, og ja, selskading er en «god» måte å komme seg ut av det på! Tomheten er så jævli, og man vet liksom ikke hva annet man kan gjøre for å komme seg ut og gjennom det.
  For en fantastisk sang, med så mye betydning…
  Jeg håper du får en bedre dag i morgen ❤

  Liker

 6. Det er trist at du har det sånn – tomt. Er virkelig ikke lett å beskrive det, for hvordan kan med beskrive ingenting? Det er lettest med stikkord; vondt, forvirrende, likegyldig, smertefullt…. ❤

  Liker

 7. MalinFo2:
  Tusen takk for fine og støttende ord!
  Måten du beskriver tomhet på var skummelt lik hva jeg føler! syntes du skildret det veldig godt, akkurat som jeg fikk større innsikt i hva jeg føler! mange takk ❤ Tomhet er så vondt, og man for liksom ikke gjort noe med deg. Den ligger der som en klump og lager store smerter..
  Takk for koselig kommentar, jeg skal sjekke innlegget! og stå på søte du, jeg heier på deg vettu ❤

  Liker

 8. fragileme:
  Tomhet er helt forferdelig, men som du skriver så finnes det ikke ord som kan beskrive det ubehaget og den smerte. Jeg finner bare selvskading som en «god» løsning. Det er det eneste som funker for meg.
  Sangen er helt fantastisk, og betyr veldig mye for meg.
  Tusen takk vennen, håper du også for det! og stå på ❤

  Liker

 9. isole:
  Tomheten kommer og går veldig mye ja, den kommer bare sånn plutselig med sin smerte og ubehag. Sangen er fantastisk, den har jo et viktig og sårt budskap som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i.
  Takk for omtanken, prøver og la være.
  Stå på vennen ❤

  Liker

 10. Tomhet har jeg den «luksus» av å egentlig ikke ha mye kontakt med. Kan ha noe med at jeg har to fantastisk katter som fyller opp det som kanskje skulle vært tomhet. Du beskriver det på en måte som jeg tror de fleste kan gjennkjenne seg i, og du skriver som alltid på en sterk måte, selv om du skriver om noe som gjør vondt. Det er det mye styrke i, så dette kommer du deg gjennom!

  Liker

 11. Hører på three days grace nå, føles ut som om de synger til meg. Liker også sangene overrated og world so cold 🙂
  Glad i deg ❤

  Liker

 12. Bare hyggelig 🙂 Det er du som inspirerer meg til å blogge, og jeg nevner deg i nesten hvert eneste innlegg. Det virker som om vi deler mange følelser som er helt like, det er så godt å ha noen å snakke med! Har tenkt litt å å skrive ned alt jeg føler og gi det til helsesøster,men jeg er for feig. Hva skal jeg skrive? Det vil jo bare virke så dumt føler jeg. Tørr ikke si det til henne, ah, vet ikke hva jeg skal gjøre..
  Stå på vennen<3<3

  Liker

 13. Jeg vet ikke selv åssen jeg skal beskrive tomheten. Den bare ligger der og jeg føler hele tiden at noe er feil, men jeg vet ikke HVA. Jeg klarer ikke å si hva som er feil, bare at jeg vet at noe er feil. Det gjør meg gal, at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre eller rette på for å fjerne denne tomheten. Jeg har nå kjent en tomhet inni meg i over et halvt år. Jeg innså ikke før det skjedde at jeg faktisk hadde en fin følelse inni meg som jeg ikke tenkte over før denne så kalte »tomheten’ kom og tok over.

  Liker

 14. lost:
  trist å høre hvordan du har det.. Tomhet er forferdelig vondt, og som du sier; særlig når man ikke klarer å sette ord på smerten. For tomhet er jo en smerte. Det tror ihvertfall jeg.
  Jeg håper du til slutt klarer å finne ord. Det er en viktig del av og få den vekk. Slette den, for å si det sånn.
  Jeg sender deg masse masse lykketil-klemmer og krysser fingrene for deg ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s