Sviktet og redd

Jeg er livredd. Jeg har mistet en stor del av meg,  jeg har mistet staheten min.
Helt siden jeg var liten har jeg fått høre at det og være sta er en negativ ting. Jeg har fått høre at jeg må begynne og høre på hva andre har og si.  Jeg har fått høre at jeg er en sta unge, som steller seg på bakbeina og nekter å rikke seg.

Men trenger stahet å være negativt? 
Vist jeg ser tilbake i livet mitt, har stahet vært en stor del av livet mitt. Jeg har vært ganske langt nede i mange år, men staheten min har bygd opp en fasade som ingen klarte og se igjennom. Jeg ble dyktig til å skjule hva jeg følte på innsiden, dette skulle jeg klare alene, ingen skulle få vite noe. Dette skulle jeg klare, jeg skulle komme meg videre, dette skulle ikke knekke meg. 
Jeg var langt nede, jeg kunne gitt opp for mange år siden, men min kjære stahet har gjort så jeg sitter bak pcskjermen og skriver dette innlegget akkurat nå. Staheten har fått meg til og ikke gi opp.

Men de siste ukene har jeg merket at noe er borte,  nemmelig staheten min. Jeg eier ikke stahet lenger, den er bortevekk. Kanskje staheten min var for sliten? Etter så mange år med jobbing.
Jeg er livredd, det er skummelt. Staheten min var det som holdt meg oppe, hva gjør jeg uten den? Jeg har merket at de siste ukene har vært ekstra vanskelige, jeg trengte så sårt staheten min. Jeg skader meg mer, og spiser mindre. Jeg isolerer meg mer, og likegyldigheten vokser inni meg.  Smerten på innsiden blir større og større, ønsket om å avslutte alt har blitt større enn jeg noen gang kan huske. Og akkurat da sviktet staheten min, når jeg trengte den mest. Jeg sitter igjen alene, og har mistet all håp, all viljestyrke. 
Kjære stahet, jeg trenger deg. 

-happypain

13 kommentarer om “Sviktet og redd

 1. Jeg syntes det kan være en positiv ting å være sta, har hørt jeg også er en stad unge iblant. Lykke til med å finne staheten din tilbake 😀 ❤

  Liker

 2. Stahet er ikke noe negativt, stahet er noe positivt!
  Det er positivt å kunne stå på sitt å ikke bare dilte etter andre, det er positivt å være sta nok til å ikke gi opp når man har det som tøffest.
  Stahet er positivt, håper du finner den igjen for staheten er en viktig del av deg! Lykke til 🙂 ❤

  Liker

 3. Stahet er bra<3 Jeg er også sta, jeg nekter å la andre vite ting..<3 jeg sa at nå var ting bedre, men det er ikke det alikevel. jeg narret vel meg selv<3 Glad i deg<3 Stå på vennen, kommer du deg igjennom dette kan du klare alt!<3

  Liker

 4. Charlotte Olsen:
  Er veldig fornøyd med den! er så glad i den, også er det så deilig å kunne vite hvor mange klokka er når man står og dusjer, og kanskje skal rekke noe! 🙂

  Liker

 5. Kjære deg, skulle så virkelig ønske jeg kunne stormet gjennom pc-skjermen og gitt deg en stooor klem. Du er så sterk og så modig. Spis litt mat, prøv å fokuser, treff noen venner – forhåpentligvis kommer staheten listende tilbake. ❤

  Liker

 6. falt:
  ååå, takk for koselig kommentar! jeg skulle også ønske at jeg kunne hoppe igjennom skjermen og holde rundt deg og fortelle at jeg er glad i deg. At jeg aldri ville gitt deg opp!
  stå på kjære du, og igjen tusen takk for oppløftende kommentar som varmer godt i hjertet <4

  Liker

 7. Du er så god, vennen ❤ Tusen takk for det du sier til meg også – og det samme mener jeg. Du er et herlig menneske, du vet det? Tro på deg selv ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s