Dag 18

Idag er det atten dager siden jeg ble innlagt. Det har vært tøffe dager, jeg har hatt tøffe kamper både fysisk og psykisk. Men den aller tøffeste er den jeg kjemper mot hver time og minutt, kampen mot fristelsen til å ende alt. 

I løpet av de nesten 3 ukene, har jeg hatt en del samtaler med både behandlere og ansatte som har vært på vakt.  Mange forskjellige folk – mange forskjellige perspiktiver og vinklinger på tanker og problemstillinger. Blir nesten svett bare av og tenke på alle råd, tips og meninger jeg har måtte ta til meg de siste ukene. Og som du sikkert skjønner, har jeg glemt halvparten allerede. 
Å være stengt inne mot sin vilje føles absolutt ikke godt. Jeg føler meg som et dyr som ingen vet hva de skal gjøre med, som stenger meg inne for da «gjør jeg ihvertfall ikke noe dumt.» Jeg føler meg liten, ubrukelig og en liten dritt.  På den ene siden skjønner jeg hvorfor de stenger meg inne, men samtidig så blir man tatt fra alt et menneske trenger, og da mener jeg ikke bare fysisk. Jeg trenger respekt, pusterom, forståelse, frihet.

Låste dører, uknuselige vinduer, innlåste kniver og sakser. Måtte spørre om å få et håndkle, spørre om å få en dusj-slange, få være på badet max. 5 minutt, før noen banker på eller kommer inn. 
Alt dette skjønner jeg er for å passe på meg. Men vet de ansatte hvor heldig de er som kan gå hjem når vakten dems er ferdig? Som slipper og være her 24/7?  
Dagene er som regel det samme. Sove- medisiner-spille kort-spise-sove-spise-medisiner-spille kort- sove.
Så lenge jeg for i meg medisiner og mat, er jeg bare til. Jeg kan jo nekte å spise eller ta medisinene, men hvorfor? jeg gidder ikke lage en stor runddans av sånne små bagateller. Jeg kjenner jeg er dritt lei (!) av og bli bestemt over.
«spis nå» , «legg deg nå», «ta medisinen», «nå må du ut», «ro deg ned», «nå må du ta deg sammen», » ikke oppfør deg så barnslig». Og sånn bare forsetter det, det er til å bli gæren av!
Når man blir stengt inne på denne måten, skjer det automatisk noe i meg som føles langt ifra godt. Det å bli tatt i fra muligheten til å være seg selv, all frihet og respekt blir bortevekk bak de stengte dørene.  
Å se på at en person gjennomgår alle bagger og vesker, bare for å finne ut om du har noe du kan skade deg meg. Blir fratatt alt fra parfymeflasker til snoren i hettegenseren. Det føles så utrolig nedverdigende.

I just want to be free. 
-happypain 

22 kommentarer om “Dag 18

 1. Skjønner din frustrasjon utrolig godt 😦 Vil du skal vite at jeg tenker på deg HVER ENESTE dag min venn, jeg savner deg veldig sterkt og håper at det går bedre med deg etterhvert.
  Skjønner godt at du ikke liker å være innelåst mot egen vilje, det hadde jeg ikke taklet selv noe godt. Men tenk på at alt vil gå bra til slutt! Jeg lover deg, og jeg må igjen få påpeke at jeg er utrolig glad i deg min venn, og at du er dypt savnet.
  Men så lenge ting er som de er så må du tenke på deg selv, ikke på alle andre. Prøv så godt du kan å bli frisk igjen, veldig teit av meg å si, fordi jeg vet veldig godt at du gjør det 🙂
  Jeg har troen på deg og sender deg en kjempestor og trøstende klem! Har aldri glemt deg en eneste dag! Du betyr mye for meg enda vi ikke kjenner hverandre utenom nettsamtaler. Klem igjen ❤

  Liker

 2. Huff<3 Man vet jo liksom at de gjør det for enns eget beste, men det skal liksom være grenser. Selvfølgelig er det personer som sliter så mye, at det er nødvendig med slike restriksjoner o.l, men de burde undersøke litt nærmere om det strengt tatt er nødvendig og gå så grundig til værks på alle og en hver.
  Jeg har savnet deg utrolig mye (når jeg så du postet ett innlegg ble jeg så glad!) og håper du blir bedre snart og kommer tilbake til bloggen når du føler for det<3 Husk at det er mange (iberegnet meg!!!) som virkelig heier på deg og tenker på deg!<3 Stay strong!!<3<3

  Liker

 3. Åh, dette var trist å lese.. Tenker på deg hele tiden, og er innom bloggen din sikkert 50 ganger pr dag nå, fordi jeg håper på oppdateringer. Håper du blir skrevet ut snart, og håper så inderlig mye at du blir bedre snart..
  Sender mange varme tanker, og klemmer. ❤

  Liker

 4. føler med deg, og håper virkelig ikke du må være der så altfor lenge mer. Selv hva jeg på en akkurat lignende plass i tre mnd, og hver kveld jeg gikk og la meg var jeg så letta. Letta for at endelig dagen var over og at jeg var en dag nærmere frihet fra stedet.
  Du er sterk og jeg er sikker på at du klarer deg gjennom dette, håper bare du får den hjelper du virkelig trenger. Du fortjener det så inderlig søte deg<3

  Liker

 5. Som du sikkert vet så arbeider jeg selv i psykiatrien som sykepleier. Har tidligere arbeidet ved en sikkerhetsavdeling. Har gjort meg mange tanker om hvordan ting kan være, men det er utrolig sterkt å høre det fra din side. Vi som aldri har opplevd dette selv, kan bare gjette, men i svake øyeblikk kan det være lett å «glemme». Tror det i perioder er flere som har disse «svake øyeblikkene» og når dette gjentar seg over tid, blir det nok vanskeligere for de som er innlagt. Håper virkelig at du får den hjelpen du behøver, håper at du i framtiden kan se tilbake på oppholdet ditt og føle at det faktisk var godt, jeg håper at du kan finne tilbake til livsgnisten som gir livet en mening det er verdt å leve for. Ønsker deg alt det beste, beklager at jeg ikke har fått kommentert bloggen din på lenge, men jeg sjekker deg nesten daglig!
  Stå på videre, ønsker deg bare alt vell! =)

  Liker

 6. höres töft ut, skulle önske av hele mitt hjerte att du ikke trengte å gå gjennom alt det, jeg skulle önske inngen trengte det… jeg fölger bloggen din dag för dag för å se om du har skrevet noe mere, för å höre at det går bra med deg…
  jeg önsker det alt hell fra meg, en dag vil du leve ett liv uten nedturer … jeg et at det er mange där ute som er super duper gla i deg og som vill stötte deg gjennom hele livet…
  stå på … du er en av de töffeste jeg vet om … ❤

  Liker

 7. Kjære deg! Jeg forstår deg så alt for godt… Jeg kjenner at jeg rett og slett blir gal av rutiner jeg også. Jeg er kanskje ikke innlagt, som deg. Men jeg er en svært rastløs person, og blir helt syk av å ikke å gjøre ting. Takler ikke at folk skal bestemme over meg, og jeg forstår virkelig at det ikke kan være morro og hele tiden gjøre det samme. spise, ta medisiner, spille kort og legge deg.
  Uff..
  Du må vite at jeg tenker på deg hvertfall! ❤
  Men jeg lurte på en ting… emailen din, bruker du den som msn også?? jeg er en ganske pratsom person, og hvis du vil ha noen å snakke med så? Bare sånn snakke, for å kanskje få tiden til å gå?
  Jg har i hvertfall lagt til den emailen din på msnen min :)) Du virker som en så utrolig skjønn og søt jente og jeg fatter ikke at noen som deg må oppleve sånne fæle ting 😦
  Masse god bedring, Happypain ❤

  Liker

 8. føler med deg ❤ det må være helt forfedelig å ha det sånn som du har det nå 😦 jeg håper du blir bedre snart, slik at du slipper å være tvangsinnlagt. Jeg har vært innlagt selv, så vet litt hva det går i..Men jeg ble ikke fratatt alt og jeg fikk lov til å gå ut selv av og til, så det blir jo forskjeld.
  god bedring og masse lykke til
  klem ❤

  Liker

 9. Herregud så vondt å lese det der..! </3
  Men du må holde deg oppe, happypain !! Du har så mange som er glad i deg og elsker deg, som meg, jeg er blitt glad i deg ! ❤
  Du må bare stå på, jeg vet du kan klare det, jeg vet det !!
  Jeg har savnet innleggene dine og jeg har vært redd for at noe har skjedd med deg… =/
  Ihvertfall, jeg har sendt deg en mail, så du kan sende mail når som helst tid på døgnet ;)<3
  Klem "Pain ! </3"

  Liker

 10. Du er så sterk! Du aner ikke! Jeg tenker på deg hver dag. Og du gir meg en indre fred, selv om det du skriver om er forferdelige og grusomme ting som hender deg. Jeg blir lykkelig over at du eksisterer. Og du er kjempeflink til å skrive – og da mener jeg KJEMPEFLINK! Det er tre typer bloggere som får lesere: Kjendiser, rosabloggere og de som kan å skrive. Det skulle vært en helt egen kategori for deg: happypain- blogger.
  Jeg tror disse menneskene som prøver å behandle deg, har opplevd mye selv. Eller hørt historier. Men de er ikke deg. Jeg tror de er litt frustrerte også fordi de må ta fra deg denne friheten av å ha enkelte gjenstander som skaper en følelse av identitet. Du er ingen dum kvinne, nei, tvert i mot. Du vet godt hva som foregår, og vet hvilke konsekvenser du får av valgene du tar.
  Jeg får så lyst til å skrive: ta den lette veien. Du fortjener ikke å ha det så trist.
  Men så blir jeg sint på meg selv! Hva er det jeg tenker!!?
  Du skal jo bli voksen! Du skal dø gammel! Alle skal det!
  Men… det er vel akkurat slik du tenker også? At du må holde ut. Happypain vi er her for deg!
  Jeg leste en av kommentarene dine der det sto at du var en persons eneste venn, selv om han/hun aldri hadde møtt deg. Du var alt for den personen. Det er rart å tenke på… Men du rører noe i folks hjerter.
  … Og nå som jeg har lest dette innlegget, Må jeg lese neste «dag 19». Jeg har vært litt opptatt i det siste. Jeg holder på med jobbsøking. Vennene mine tar meg med ut hele tiden, og vil muntre meg opp. Det hjelper.
  De som behandler deg, tar de deg med ut? Frisk luft og snakk om alt fra selvmordstanker til hvilken farge på genseren som passer deg mest er kanskje den beste medisinen av alle. Bortsett fra å skrive. Ingenting slår å skrive. Ord er makt! Makt over følelser for du kan skrive dem ut av kroppen.
  Alle gode tanker og klemmer ❤

  Liker

 11. isole:
  Først må jeg si masse, masse masse tusen takk for koselig kommentar! den varmet så utrolig godt i hjertet mitt akkurat nå! jeg ble helt fra meg, det gjorde så godt å bli tenkt på! ❤
  Det er helt supert og høre at du liker bloggen min, og jeg håper du for noe ut av den! Jeg følger bloggen din også, så ofte jeg kan! men kommenterer ikke alltid, da jeg ikke finner ord.. men jeg tenker på deg, vit det!
  åå, så bra at vennene dine tar deg med ut 🙂 det fortjener du virkelig ❤ du er så fantastisk, og jeg sender over masse, massevis av tanker og klemmer til deg også<3
  Behandlerne mine tar meg med ut, og er veldig fornøyd med dem! kan absolutt ikke klage. Jeg føler at de forstår, og syns selv at jeg begynner og åpne meg mer og mer. Noe som er en stor lettelse!!
  Jeg syntes det er fantastisk at folk føler støtte og hjelp fra bloggen min. Da føler jeg meg verdt som menneske,virkelig!
  Igjen, tuuusen takk for oppmuntrende kommentar. Du er verdt gull, vennen.

  Liker

 12. PainyHeart:
  Tusen takk kjære du! jeg tenker på deg og ❤ og nå er jeg skrevet ut, og skal kjempe så hardt jeg kan! håper du har det så bra som du kan, og jeg er her, det vet du ❤
  masse, masse varme tanker og klemmer til deg også! ❤

  Liker

 13. kjetilrj:
  Heisann kjetil.
  Ja stemmer, du jobber i psykiatrien du ja. Hmm, veldig intressant og høre det fra din side! hvordan er det egentlig å jobbe i psykiatrien?
  Tusen takk for alle fine og oppmuntrende ord, det varmer veldig godt i hjertet =) Jeg følger også bloggen din så ofte jeg kan, men er ikke alltid så lett å kommentere, for er veldig glad i bloggen din!
  sender deg en klem, og takk for superkoselig kommentar!

  Liker

 14. Pain ! </3:
  Mange, mange takk for kommentar! alltid koselig med kommentar fra deg ❤ Du har vært i tankene mine myye! og jeg kan nå fortelle at jeg er utskrevet, og skal kjempe med nebb og klør!
  jeg skal gå igjennom mailen senere ikveld, så da for du nok et svar snart 🙂
  stå på du og vennen, masse masse klemmer fra meg ❤

  Liker

 15. Kathrine:
  Tusen takk for fine ord Kathrine! ❤
  Jeg forstår deg godt jeg, personer som prøver å bestemme over deg blir bare helt feil.
  Awwwww, tusen takk! ❤ ja, jeg bruker den som msn også. Så der kan vi snakkes vettu. Så snakkes vi, stå på ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s