Dødens mange løfter og fristelser

» Selvmord er ikke et valg, men en siste utvei»
» Selvmord er ikke et ønske om å dø, men et rop om hjelp» 
» Selvmord er en varig løsning på et midlertidig problem» 

Døden har for meg alltid vært en nødløsning. En feig måte å backe ut av livet når det er på sitt verste. Når livet er for uutholdelig, så er det så mye enklere og velge døden enn og holde ut smerte og tankekjør. Du slipper å tenke konsenkvenser, du slipper å angre. 
Dødens løfter og fristelser er så store og så mange.
Da smerten er på sitt største og jeg ligger i senga og klynker av smerte, er den der.
Døden er der. Den hvisker meg stille og behagelig i øret. Den klapper meg på hodet og forteller akkurat det jeg vil høre. Den lover meg slutt på all smerte, tårer, blod og frustrasjon. Den frister meg med med fred og ro, uten valg og konsekvenser. Den lover meg en slutt på alle minner, all skam og angst. Den lover meg en slutt på kampen min, en kamp som har pågått i flere år, flere enn noen aner.
Skjønner du da hvor lett det er å bli fristet av døden? Alle løftene og fristelsene. Alle de tingene jeg så lenge har ønsket og lengtet etter. Bare tenk hvor fort livet ditt kan bli snudd på hodet, det ene sekundet holder du ut all jævelskap, så plutselig er det.. ingenting? Eller?
Her sitter jeg med tårevåte øyne å lurer på – hvor er livet? Hvorfor kommer ikke livet og hvisker meg like stille og behagelig i øret? For hva har livet gjort mot meg? Jo, den har krenket meg. Skadet meg, hatet meg. Prøvd å kvitte seg med meg. Den har fått meg til å bli en løgner, uten håp eller retningssans. Den har fått meg til å like døden, den har ødelagt meg på så mange måter.
Skjønner du da? Hvor lett det er å velge døden, da livet igjen og igjen viser hvor utrolig lite jeg er verdt her i verden? Er det rart jeg søker nye muligheter og impulser?

Jeg har før skrevet et innlegg om hva jeg tror skjer etter døden. 

-happypain

19 kommentarer om “Dødens mange løfter og fristelser

 1. Så du strever…….dette skjønner jeg er tøft, og at løsningene kan være vanskelige å se…..tenker på deg….klemz Dev :-)))

  Liker

 2. Husk at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden 😉 Døden kan kanskje synes fristende nå, men tenk hvis du ikke liker å være død? Da er det ingen vei tilbake til livet, man kan jo ikke drepe seg selv når man allerede er død, hvis du skjønner 😉 Så da er det bedre å leve livet ut, døden kommer og henter deg en gang uansett 🙂

  Liker

 3. Er enig med «mannen med ljåen» og «welcometomysillylife».
  MEN jeg skjønner godt hvordan du tenker og hvorfor…Det er ikke lett å ville leve når alt er så u-utholdelig. Har tenk den tanken selv 1000ganger så jeg dømmer deg ikke. Håper du bare får nok hjelp til å klare deg gjennom tøffe dager.. Jeg ønsker deg alt godt ❤
  stå på, jeg vet du er ei sterk jente!!
  klem <3<3<3

  Liker

 4. Anonym:
  Tenker på deg og! Kjenner jeg får skikkelig dårlig samvittighet når jeg vet hva du har gått igjennom, og forsatt sliter og jobber med den dag idag. Husk at du er i tankene mine, og at styrken du har vist igjennom bloggen er en stor inspirasjon for meg. Du viser også hvor utrolig hardt det kan være å være pasient i Norsk helsevesen.
  Stååå på! husk at du er sterk som bare fyy! Klem fra meg 🙂

  Liker

 5. mudprinsess:
  Tusen takk for forståelse kjære du, det betyr mye for meg. Særlig når du kommer med råd, samtidig som du viser at du skjønner hva jeg går igjennom.
  Stå på du og jentee, du er også sterk som bare det!! ❤ Stor klem fra meg ❤

  Liker

 6. du må ikke velge døden kjære deg 😦 eg håpe du får det bedre etterkvert.<3 btw eg har send deg en mail 🙂

  Liker

 7. det er ikke det som er løsningen, det er det aldri – selv om det ofte kan føles slik. stå på, vakre du. Og nei, du har nok rett i at man ikke kan angre på å ha tatt livet sitt(for man lever jo strengt tatt ikke etter på) MEN dersom du velger livet, så kan du i senere tid være glad for at du valgt livet, og du kan finne gleder, og være mer glad enn noe annet for at du holdt ut. stå på, ,vakre<3

  Liker

 8. Jeg kan være enig med deg, Happypain, men ikke gjør det…!
  Jeg har sagt det flere ganger og jeg vet at du har det helt forjævelig, men ikke ta det valget…. ! ❤
  Jeg vil ikke gi deg dårlig samvittighet, men du vet at du har mange, mange som er glad i deg og/eller elsker deg, og jeg er en av dem !!! <333
  Jeg vet det er vanskelig, men du må bare stå på og du vet at jeg alltids er her hvis det er noe !! ;* ❤
  Superglad i deg jenta mii !!! ❤ ❤

  Liker

 9. Jeg vet det er vanskelig akkurat nå, men jeg lover deg at det blir bedre, og jeg håper virkelig det blir snart<3 Jeg tenker også veldig mye på det, og jeg aner virkelig ikke lengre. Men vi skal greie dette sammen, så stay strong<3 Sender mange varme klemmer og tenker på deg heletiden<33

  Liker

 10. Hei Exhausted her, har started ny blogg, lionbyheart.blogg.no
  Jeg skjønner hva du mener, når en dag er grei så tenker man ikke så mye på selvmord, men når man ligger på gulvet og skriker så virker døden fristende ):

  Liker

 11. I natt var du i drømmen min igjen..
  Du virker så trist hele tiden, men likevel prøvde du å smile og alt. Det var en rar drøm, husker ikke alle detaljer men det var en stor elv som rant utenfor husene. det var sånn rekkehus, og du var i et av dem. Vet ikke om du bodde der, men…
  Ja, jeg besøkte deg, og du var bare så trist.. det skar i hjertet mitt, men likvel var du så søt og snill og pen! Og da jeg ga deg en klem smilte du 🙂
  Du gikk i en lang mørk hettegenser og converse sko, husker jeg. Vi snakket, men jeg husker ikke hva vi snakket om.. :/
  Forresten, jeg håper ikke du velger døden. Prøv å tenk på den som en «lokkemann». De er jo ofte «snille» og «Hyggelige» osv osv, men i virkeligheten er de langt i fra hyggelige! Vil så gjerne ta deg med, og sier at alt skal bli så bra, men i virkeligheten er det ikke det de planlegger.
  Som mannen med ljåen skrev; gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden.
  Ting kommer til å ordne seg, det handler bare om å holde ut! Og du er sterk og jeg har troen på at du klarer det!! 😀 Søte deg, du er en insperasjon og en støtte for så utrolig mange!! (inkludert meg)
  Tenker masse på deg, og sender alle mine varmeste tanker til deg!!
  Husk at; If you’re going through hell, keep going..! Du kommer deg ut av dette en dag! ❤

  Liker

 12. jeg ville bare si at selv om jeg ikke kommenterer så ofte, så følger jeg bloggen din. og jeg vil med hele mitt hjerte at du skal være lykkelig. jeg vet hvordan det er å nesten velge døden foran livet (jeg sier ikke at jeg vet hvor vondt du har det av den grunn, det vet bare du), men jeg ber deg om å holde ut, for det er så mange flere enn du tror som bryr seg om deg, og en vakker dag blir alt så mye bedre. det høres ut som en klisjé. men etter at jeg fikk hjelp, var jeg så takknemlig for at jeg ikke gjorde noe utav «planene mine» – og jeg unner deg virkelig å få den fine følelsen! stor klem. ❤
  SVAR: hihi, sånn kan det gå :')

  Liker

 13. Kathrine:
  Aww, kathrine.. det var veldig godt å høre fra deg igjen, du har vært masse i tankene mine.
  Jeg kjenner at jeg liker drømmene dine! kanskje drømmen går i oppfyllelse en gang? Det håper ihvertfall jeg. Vil veldig gjerne møte deg vennen ❤
  Det du sa om "lokkemann" og "snille og hyggelige" fikk meg virkelig til å tenke. Du har nok egentlig rett, men det er så vanskelig å se når ting er som verst.. som du sikkert vet selv kjære venne min ❤
  Tusen, tusen tusen takk for veldig koselig kommentar! det betyr veldig mye for meg at du får hjelp av bloggen min, det inspirere meg virkelig! jeg er glad i deg vennen ❤
  Stå på!! du er gull verdt vennen min ;*

  Liker

 14. Lion:
  ååå, det var skikkelig godt å høre fra deg vennen! Og ble veldig glad når jeg så at du hadde opprettet en ny blogg! åå, det varmet godt ❤
  Du er gullverdt vennen, lov meg å ta vare på deg selv. Jeg er her for deg, ikke gi opp ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s