Du vet ikke hva du har, før du mister det

Du har hørt ordtaket «du vet ikke hva du har, før du har mistet det» ? 
Dette ordtaket blir kanskje mest brukt når du mister en nær person i livet ditt, men jeg kjenner at jeg virkelig kan relatere til dette ordtaket.

Jeg husker den gangen jeg bare kunne gå ut. Jeg kunne gå tur. Jeg kunne sykle meg en tur. Jeg kunne være ute med venner, gjerne litt senere enn mamma og pappa likte. Jeg kunne spise hva jeg ville, når jeg ville. Jeg kunne gråte i armene til en vennine eller kompis. Jeg kunne være oppe så lenge jeg ville (gjømme seg under dyna når en av foreldrene skal se om du sover, og sprette opp etterpå). Grue meg til muntlig presentasjoner, snakke stygt om teite lærer midt under matteprøva med en venn. 
Alt dette var en selvfølge for meg. Dette var noe alle kunne takle, noe alle fikk til. Noe alle gjør hver dag.

Men dette takler jeg ikke lenger. Jeg skjønner hvor heldig man er som kan gå ut uten å føle seg trigget. Kunne gå på skole og faktisk ha nervøse følelser! Kunne baksnakke lærere og spise det man vil.
Man vet faktisk ikke hva man har, før man har mistet det. Jeg klarer rett og slett ikke å nyte livet, føler meg ganske hemmet. 

Frihet.
Verdighet
Glede
Nytelse
Skam
Styrke
Håp
Jeg visste ingenting, ingen verdens ting om disse følelsene før jeg mistet dem.  Jeg trodde jeg visste hva skam var, jeg trodde jeg visste hva frihet og verdighet var. Men egentlig.. visste jeg ingenting.

-happypain

16 kommentarer om “Du vet ikke hva du har, før du mister det

 1. Nei, det er sånn man tar som en selvfølge når man har det. Det å faktisk klare sånne ting uten å tenke over det, er noe alle regner med at alle kan gjøre uten noe problem! Men det er først når man ikke klarer det lengre, at man starter å tenke over det. Men en dag skal du klare det igjen vennen ❤

  Liker

 2. Wow, jeg kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver. Jeg er litt nervøs når det gjelder skole, vet ikke helt hvordan det blir, men anderledes blir det, akkurat slik du også beskriver det. Det er litt trist å se på folk rundt deg som tar alt dette som en selvfølge, dette med spising og hele greia. Det er trist, for det er ikke en selvfølge, nei langt ifra… Stay Strong søte deg<3 Du er i tankene mine hele tiden<33

  Liker

 3. Huff da, jeg kjenner meg litt igjen. Ikke med maten, men med det andre. Men samtidig er det så fjernt fra nåtiden, det er så lenge siden jeg hadde samme friheten som når jeg var liten, at jeg nesten ikke kan huske hvordan det var. Stå på videre, søta. ❤
  Sv: Hihi, ja, det var ganske godt ^^

  Liker

 4. Malin:
  Ting er virkelig ikke en så stor selvfølge som mange tror. Jeg håper av hele mitt hjerte at du klarer deg bra på skolen, jeg har troa på deg! ❤ ❤
  Stå på jenta mii, du er i tankene mine så ofte at du skulle bare visst! Livet kan være et hælvette som ord ikke kan beskrive…
  Glad i deg ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s