Homoangst

– Jeg håper ingen finner dette som krenkende innhold –

Jeg har tidligere skrevet et innlegg om hvor fælt jeg syntes det var at en 24 år gammel gutt blir utsatt for så stor smerte fordi han var homofil. Les innlegget her.

Tilbake til overskriften. Senest idag mens jeg var ute en tur hørte jeg en gutt som satt på et bord bak meg slenge ut en kommentar som jeg syntes han kunne spart seg for. Han og en som sikkert var kompisen hans uttalte seg ganske sterkt om hvordan de syntes at samfunnet vårt burde være. 


(google)

Siden 1 januar 2009 har det vært lov med likekjønnet ekteskap her i Norge. Noe jeg syntes er et skritt i riktig retning.  Det finnes jo dessverre land som har dødsstraff for dette. Og jeg skjønner ikke helt hva som er problemet. Hva er det som er så fryktelig galt med å være sammen med noen av samme kjønn?
Er ikke samfunnet et sted som alle skal få være seg selv? Dette er bare et bevis på hvor kort samfunnet egentlig har kommet..
Det er så trist å lese artikler om mennesker som tar livet sitt pågrunn av legningen sin.  For ikke så lenge siden leste jeg en artikkel om en ung mann som hadde tatt livet sitt fordi homofilitet var en synd i hans tro. Ord blir så fattige når jeg leser sånt. 
Alle har vel hørt disse kommentarene;
» æsj, se på han a, han  være homo sånn som han kler seg.»
» tenk på hvordan de har sex(!)»
» Se på de jentene der a, skikkelig traktorlesber»
Og sånn bare forsetter det.  
Jeg har noen i familien min som er homofile, og jeg har ikke noe imot det! De er fantastiske fine mennesker, og jeg respektere de. For sånn som homofilitet blir tatt imot idag, krever det faktisk en god håndfull med mot!  
Og en tanke som virkelig gjør meg vondt er ; vist en som er homofil ikke får vise sin kjærlighet, og h*n heller ikke får den kjærligheten man trenger. Så må jo livet bli utrolig ubetydningfult?..


(google)

Selv har jeg spurt meg selv hvilken legning jeg egentlig har veldig mange ganger. Og jeg er forsatt ikke sikker.

Så hva er det egentlig folk har i mot dette?
Er de redd for nye ting, er det skummelt for dem?
Syntes de det er ekkelt?
Eller er bare for å være «kul» og syntes det resten vennegjengen mener?

Hva tror du?
Hva mener du rundt dette temaet?

– happypain

38 kommentarer om “Homoangst

 1. Hetroer skal få lov til å være hetro, lesbiske skal få lov til å være lesbiske og homofiler skal få lov til å være homofiler.. Det er de som har valgt det, det er det de syntes føles riktig, og de har det sikkert topp sånn og det er sånn det skal være!

  Liker

 2. jeg har absolutt ingenting i mot homofile. Jeg syntes bare det er bra at de tørr å stå frem som homofile, og tørre å være seg selv. Syns det er idiotisk at vi skal se annerledes på dem bare fordi de liker personer som er samme kjønn!
  Håper du har det bra, «Happypain»<3

  Liker

 3. Jeg har flere homofile og bifile venner og slektninger, og min egen lillesøster er bifil. Det har egentlig ingenting med meg å gjøre, og har ikke hatt noe å si for vennskapet vårt. Jeg er kristen, men jeg blir sint når religiøse sier at homofili er en synd og en sykdom. Det sårer meg faktisk!

  Liker

 4. Jeg kjenner selv 2 homofile, og jeg har ikke noe imot det, men folk som har noe imot dem, burde tenke seg om. Også de som slenger dritt mot de, tenk om før dere sier ting! Men bra skrevet, jeg er veldig enig med deg.

  Liker

 5. Først vil jeg bare si at du skriver utrolig bra!
  Homofili er, i mitt syn, like så «normalt» som å være hetero. En del av ungdommene i dag, ser på homofili som ekkelt og uvant, noe jeg tror kommer av at den eldre generasjonen levde i de tidene hvor homofili virkelig var utstøtt. Selv har jeg aldri hatt noe imot homofile. Mine to søstre er begge lesbiske, og når jeg ser at de har det bra slik, så er det vanskelig å forstå hvordan andre mennesker kan avsky det. Det er jo bare kjærlighet. Vi får krysse fingrene for at neste generasjon blir bedre oppdratt!
  // Unnskyld for lang kommentar. 🙂

  Liker

 6. Hey, fint å se at noen tar opp dette emnet, Personlig syntes jeg homofili er helt greit, har på ingen måte noe imot homofile og bifile, mener folk skal få være seg selv og ha den legningen de vil(med untak av pedofili, det er jeg sterkt imot)
  jeg sikter til den delen du skrev hvor det sto «Er ikke samfunnet et sted som alle skal få være seg selv?», og for å svare på det: nei det er desverre ikke det, det burde være det men det er ikke sånn, for alt for mange folk har fordommer og er imot mange ting, derblandt homofili, personlig mener jeg det er idiotisk og at folk skal passe sine egne saker å ikke henge seg oppi hvordan andre er.
  men det hjelper desverre ikke mye at jeg mener det.
  personlig er jeg bisexuel og er ikke redd for å innrømme det

  Liker

 7. la deg forresten til som venn fordi jeg leste på profilen din om hva bloggen din handlet om og ble nysjerrig, ønsker å lese mer på bloggen din om ting som skjer, kommentere, snakke med deg og det som et:)
  ønsker også nye nettvenner 😛
  håper du ser på det som positivt og godtar min venneforespørsel 🙂

  Liker

 8. Jeg har ikke noe imot de, jeg har da ingen i familien da =)
  Jeg synst folk skal få velge selv, å det er jo ikke noe galt med de, å de som er homofile kan jo ikke styre det selv, det er jo ikke noe dem selv velger, dem går jo bare etter sine følelser, å det synst jeg dem skal ha rett til =)

  Liker

 9. Folk flest sin største skrekk er «det ukjente», det det ikke vet noe om.
  Akkurat som mange ikke vet noe om mørket, høyden, rotter, mus og dermed er redd for det, så vet alt for mange alt for lite om homofile, og derfor har de noe i mot slikt, dessverre 😦
  God helg videre min venn! Kjempeglad i deg ❤

  Liker

 10. Jeg har noe i mot homofili, og det burde jeg få lov til også. Akkurat som dere som er for homofili.
  Homofili er i mot Guds skapelse, så alt ble valgt selv av menneskene etter syndefallet. Dessuten om en skal akseptere homofili, da burde også resten av legningene også blitt godtatt, som nekrofili, pedofili, dendrofili. U name it! Folk ser på dette som sært, sykt, uvanlig o.sv. og homofili er på lik linje! Dette vil ikke si at jeg har noe i mot dem som dessverre er homofile. Bildet blir helt forvrengt av å se to av samme skjønn kline ute på byen enn to av motsatt skjønn, for det er det absolutte naturlige rett og slett.

  Liker

 11. Min mening i forhold til troen jeg har er ikke homofili rett.
  Men jeg må bare få si det klart at selv om at jeg er helt imot homofili, så vil det apsolutt ikke si at jeg har noe imot de homofile. Med andre ord er det handlingen jeg ser på som feil, men personene kan være herlige mennesker. Jeg har venner av meg som er homofile, så jeg bryter ikke kontakten med de likevel. Men jeg vil likevel få frem at det er handlingen deres, ikke de som personer 🙂 !

  Liker

 12. abam:
  Heisann. Og tusen takk for kommentar!
  Først må jeg si at jeg respekterer din tro og dine meninger, men at jeg ikke er enig. Jeg syntes at nekrofili,pedofili og dendrofili osv.. blir noe litt annet. Nekrofili er jo etter MIN mening et slags skam mot de etterlatte og selvfølgelig den døde personen. Mens om en nekrofil fantaserer om å ha sex med et lik, så er det jo ikke noe gærent.
  Pedofili er jo en krenkelse mot personene som blir utsatt for det. En pedofil bryter en lov, som er til får og beskytte og rettferdiggjøre seksualitet.
  Mens en som er dendrofil kan støte andre personer. Det skjer i det offentlige. Men egentlig har ingen av oss noe med hvordan eller hva folk tenner seksuelt på. Men det er ikke greit for noen , å se noen ha sex ute i naturen. Så om det er med et menneske eller en materiell ting.
  Så det jeg mener et at homofilitet er noe helt annet, i mitt syn. Det er kjærlighet mellom to mennesker som er like ekte om det er to gutter, to jenter eller en jente og en gutt. Skal homofile gå rundt å ikke kunne vise kjærlighet til noen fordi de skal skamme seg? Da må livet dems bli utrolig ubetydelig..

  Liker

 13. Enig! Helt enig med deg!
  Jeg kjenner jeg blir sint når noen mener at homser er så stygge og ekle osv. Hvis det er det at de har sex som er så ekkelt, så må jeg faktisk si at det er jo like ekkelt at andre har sex også. Å det er er litt drøyt å si, men er jo faktisk ikke bare homser som har analsex..!
  Hvis vi tenker nøye etter… Hva er det EGENTLIG som er så jævla galt? 2 gutter liker hverandre.. so? Jeg er egentlig kristen, sånn halveis, men min tro går litt utenfor det som er «rett» i kristendommen. Å jeg synes også det er merkelig at hvis Gud har skapt deg sånn som du er, så har han jo også skapt deg som homo. Og hvordan kan det da være en synd? Hvis du skjønner hva jeg mener.
  Dessutten synes jeg at lesbiske og bifile jenter kan være jævla kule! Skulle nesten ønske at jeg var bifil selv noen ganger! Tenk så rått, og bare kunne velge AKKURAT det du vil ha 😀
  Kjenner en som er homo, og har ingenting i mot det =)
  Synes dette var veldig bra skrevet, Happypain! Et viktig tema, og bra at du tar det opp på en så fornuftig måte 🙂

  Liker

 14. jeremiasjuenielleve:
  Jeg skjønner hva du mener. Og det respekterer jeg.
  Den mellomtingen kan jeg slå meg til ro med, men ikke helt enig!
  Stå på vennen 🙂 ❤

  Liker

 15. tankefull blogger100:
  Jeg er veldig, veldig enig med deg! i en kommentar her svarte jeg på hva jeg syntes om pedofilitet.
  Samfunnet vårt har en lang vei før det blir et sted alle føler seg velkommen uten og skamme seg. Og det er dessverre en stor skam syntes nå jeg! som du sier – folk burde få være seg selv, ellers blir livet så ubetydningsfullt.
  Jeg er syntes det er flott at du ikke redd for å innørmme at du er bifil! sånn burde alle kunne skrive uten og føle skam.
  Stor klem fra meg 🙂 ❤

  Liker

 16. silentpain:
  Helt enig. Mennesker er mennesker, med like mye verdi. Så om de er bifile, homofile eller hetrofile!
  Tusen takk «silentpain», jeg håper du har det så bra som mulig!! vet du har det vanskelig.. 😦 ❤

  Liker

 17. Yuki:
  Jeg skjønner godt at du blir såret. Det er en krenkelse rett og slett. Jeg syntes det er flott at du er kristen, men samtidig ikke har noe imot homofile.
  Din lillesøster skal være stolt av at hun tørr å stå fram som bifil!

  Liker

 18. Kathrine:
  Så sant, så sant kathrine!!
  Det er absolutt ikke noe gærent å like en person av samme kjønn. Alle har rett til å være seg selv, og kunne stå for hva de mener. Og gjøre det som føles mest riktig for dem.
  Jeg tror også at analsex er en av grunnene til at mange mener at homofili er galt. Men som du sier; mange andre har også det, så om de er hetro eller homo.
  Tusen takk for tankevekkende kommentar, stå på vennen! du vet hvor du har meg ❤

  Liker

 19. Et viktig tema å ta opp! Jeg er jo sammen med en jente, men jeg har faktisk ikke møtt noen negative så langt. Tror faktisk at det er enklere å være to jenter enn to gutter!
  De reagerer dårlig fordi de er teite! I deres verden er gutt jente normalt, og alt annet ser de på som skummelt. Jeg tror det er mange som er sånn er fordi de er usikre! Og de er egoistiske og kan ikke sette seg inn i andres ståsted. Men man kan ikke velge hvem man elsker… Det verste er jo at mange med en gang tror du er forelsket i de om du forteller de at du er skeiv!
  Men det som er så bra er at det er flere og flere som kommer ut, og det blir mer normalt! Men det kommer alltid til å være noen igjen som ikke takler det, men det blir jo deres problem 😉

  Liker

 20. Helt serriøst, så blir jeg fryktelig forbanna når folk sier sånt om to menn elr kvinner !! Det er kjærlighet og hver person på hele denne kloden har rett og slett til å velge hvem de skal elske !! Ingen skulle ha blitt provosert, ingen skulle ha blitt steina, ingen skulle ha fått dødsstraff for homofili !! Det handler om kjærlighet, folkens !
  (Og Abam, jeg blir rett og slett forbanna på deg når du sier sånt, fordi forskjellen mellom pedofili og homofili er ganske stor, og ingen burde egentlig ha sagt noe sånt i det hele tatt, men jeg kan jo ikke gjøre noe med det, fordi det er din mening.. Tenkte bare at jeg skulle svare på det, fordi jeg føler at jeg er absolutt uenig med deg !!)
  «Happypain», jeg er såå enig med deg, og jeg blir, som sagt, helt klikk og forbanna når noen sier sånt til homofile på gata.
  Jeg er selv bifil, og det irriterer meg at folk ikke kan tolerer det !! Som sagt, igjen, så handler det om kjærlighet !!
  Glad i deg <33

  Liker

 21. Jeg kjenner ingen (som jeg veit om, da) som ikke er heterofile. Men jeg merker at jeg blir sint når kommentarer av den typen du beskrev kommer om homofile og lesbiske og bifile også videre. Jeg synes at man må respektere den legningen folk har uansett hvilken legning de har. Det at folk er seg selv står det stor respekt av og dermed skal vi respektere dem!
  Klem fra en som ikke kan la være å kjefte når f. eks. ordet homo blir brukt som skjellsord eller i negativ sammenheng eller på en stygg måte!

  Liker

 22. Jeg syns folk skal få elske hvem de vil, vi har jo kjempet for frihet, så hvorfor skal ikke homofile få frihet og ? Jeg kjenner en som er homofil, han er utrolig koslig og kjempe morsom. Jeg vet om en annen som også er homofil, men han er for redd til å komme ut av skapet. Men i hannes alder (13) så er det vel litt tidlig? Kanskje han er redd? Eller, ingenting er for tidlig, men kanskje for vennene hams. Det finnes flere som er homofile, men det er ikke så mange som tørr å innrømme det, det er utrolig synd. Tenk å bære på en sånn hemmelighet? Det må være tungt, bedre å slippe det ut, vise folk hvem man er. Da finner h*n også ut hvem som er sine ekte venner. Homofile burde få være dem de er.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s