Sommerfuglen

Du ser en sommerfugl. Du kjenner smilet om munnen din. Du reiser deg opp, snubler, men prøver igjen.4 år, søt, uskyldig og ny i en alt for stor verden. Alt du ser er sommerfuglen. Du ser den fly. Høyt over bakken, de flotte fargene – sola skinner, og ingenting kunne gjort øyeblikket noe bedre.  Du løper og løper, rekker hendene i været etter sommerfuglen. Du kjenner den kile deg i hånden med de flotte vingene sine, men den glipper ut av hånden din. Du bøyer hodet så langt bakover du greier. Du vinker og hvisker «hadet, sommerfuglen». Mens du ser den forsvinne bak trær og busker. 
4 år. Så utviten. Så naiv. Så livsglad og full av kreavitet og energi.  

(Husker dere butterfly prosjektet? Man skulle tegne en sommerfugl der man følte for å skade seg. Vist man skadet seg der, drepte man sommerfuglen. Den skulle sitte på til den gikk vekk av seg selv – uten vasking osv. Akkurat som et kutt eller risp ville gjort. Jeg drepte min .)

– happypain

13 kommentarer om “Sommerfuglen

 1. Kjenner ingen i hele verden jeg som er bedre til å sette ord på ting enn det du er min venn. Du er så utrolig flink til å skrive, og jeg følger med deg så godt jeg kan. Savner deg så sykt mye, savner å snakke med deg. Du er en venn jeg er utrolig glad i, og vil du skal vite nok en gang at jeg forstår deg, selv om jeg ikke vet akkurat hvordan du føler ting, så forstår jeg smerten din, og vet godt hvor jævlig livet føles selv nå. Slettet blant annet facebook-siden min i går, fordi jeg ikke takler ferietider, at folk er ute og drikker, på fårikålfestivaler og slik og har det morsomt mens jeg er alene hver dag, hvert minutt som alltid. Huff, nok om meg, har sagt nok om det på den siste videobloggen min.
  Poenget mitt er at du er ikke alene om å ha det vanskelig, selv om det føles slik, jeg også føler det. Du skal vite at meg kan du komme til når du vil, jeg er villig til å ta toget kun for å besøke deg en dag eller to jeg, må i såfall bare spare litt først. Glem aldri at du har en venn i Oppdal som elsker deg høyt for den du er, og ikke for noe du ikke er. Vil aldri i verden forlate deg, vil aldri i verden miste deg. Og jeg tenker på deg utrolig ofte, så og si hver dag.
  Er så vondt at en så ung og flott jente som deg, skal ha lidd så mye alerede, du skulle helst ikke lidd i hele tatt, og jeg skammer meg på vegne av samfunnet at du ikke blir sett bedre. Og nå tenker jeg ikke nødvendigvis på leger og psykologer, men at jeg virkelig unner deg mange gode klemmer, forståelser fra folk rundt deg, flere «jeg bryr meg om deg»-meldinger og ting som mange får alt for lite av.
  Stor klem fra meg, som virkelig bryr meg om deg, og er villig til å gå gjennom ild og vann, kun for din skyld ❤

  Liker

 2. Du prøvde vennen, og bedre enn det kan man ikke gjøre! Alle faller innimellom, men istedetfor å bli liggende så reiser du deg opp igjen! Du klarer dette!
  *sender en stor klemm*

  Liker

 3. Herlighet, så utrolig bra skrevet. Jeg kjente det virkelig helt inntil hjerte da jeg leste det, for du er så flink, vennen, det skal du virkelig ha skryt for. Jeg drepte sommerfuglen min, jeg og, så du er ikke alene, kjære. Stå på videre, du er STERK, og du skal klare dette! Er her, alltid ❤

  Liker

 4. Herregud, jeg får tårer i øynene av det du skriver… Du skriver jo så helvetes bra!? Men samtidig veldig trist å rørende…
  Ikke gi opp selv om du drepte sommerfuglen din :(( Ikke gi opp! ❤
  Jeg er her for deg hvis det er noe, alltid ❤ Jeg har alltid tid til å snakke eller lytte.. det må du vite :* Og selv om jeg har blitt dårlig på å kommentere, leser jeg alltid innleggene dine og du er i tankene mine dagelig<3
  Du fortjener å ha det bedre… ❤
  Klem Kathrine<3

  Liker

 5. får tårer i øynene av det du skriver.
  å jeg har også prøvd å tegne en sommerfugl men den døde -.-‘ klarte virkelig ikke å holde meg.
  men håper du går innom emailen din om du har tid 🙂
  håper det går bra med deg! ❤

  Liker

 6. Du er flink til å sette ord på ting. Flink til å beskrive akkurat det du føler, og flink til å fremheve poenget i teksten din. Jeg synes du er sterk, jeg ❤
  Jeg husker at vi skulle fargelegge en sommerfugl i papp og henge på veggen. På den skulle vi skrive et ønske, og sommerfuglen skulle henge til ønsket gikk i oppfyllelse… Sommerfuglen henger der enda, og lenge skal den henge, for ønsket kommer ikke til å gå i oppfyllelse. Men fremdeles tar jeg vare på sommerfuglen, for den minner meg om et håp jeg hadde når jeg var liten 😉
  Stå på vidre ❤

  Liker

 7. Hei jeg kjenner meg veldig igjen med sommerfugelen livet er ikke bestandig så greit men jeg håper en dag ting blir bedre:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s