Spille på samvittigheten

Dette innlegget er inspirert av en samtale jeg og en annen ungdom på instutisjonen hadde for et par dager siden. Jeg syntes dette var veldig viktig, og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i dette. Jeg har valgt å kalle denne ungdommen «sarah» for å holde henne anonym. 

Jeg og sarah sitter på trappen utenfor huset. Som vi pleier sitter vi og småprater om både tunge, men også lystige ting. Vi kommer innom temaet «gode behandlere». Vi har hatt noen av de samme behandlerne, og delte erfaringer rundt dette. Hvordan det er og bli møtt av forskjellige behandlere som alle har forskjellige forventninger, behandlingsformer og personligheter.
Vi fant ut alle behandlerne vi har hatt, har en ting til felles; spille på sammvittigheten vår. 
De vet akkurat hva som skal til for å gi deg dårlig samvittighet. De vet så innmarri godt at det er et veldig svakt å sårt tema. Hvem liker å høre at din destruktivihet skader og sårer dine nærmeste? 
«tenk på dine nærmeste, hvor vondt de får det vist du forlater verden». Dette er en typisk ting behandlere eller andre personer kan si veldig ofte. Jeg skjønner hva de prøver på. De prøver å få meg til å føle på den største svakheten, nemmelig; samvittigheten. 
Men for meg er det en av de verste tingene jeg kan høre, særlig av en behandler. Det får meg til å føle meg 100 ganger verre. De vet akkurat hvor mye det sårer. De vet at det er en av de største svakhetene her i livet. Ødelegge livet til en du er glad i. Og ikke minst, de vet at innerst inne vet vi det og. Når destruktiviteten fyller kroppen min – HATER jeg når folk prøver å lukke fram dårlig samvittighet.
Det gjør ikke min destruktivitet noe mindre, heller mye sterkere! For det er bare enda et bevis på at jeg ikke klarer og leve opp til andres forventninger, at livet rett og slett ikke er noe for meg. 

Q: Jeg vet ikke hva dere syntes. Men hva føler du når noen prøver å spille på samvittigheten din?
Dette er ihvertfall tanker og følelser.                                           


privat//

– happypain

12 kommentarer om “Spille på samvittigheten

 1. Jeg kan på en måte forstå behandlerne dine, men enda sterkere er forståelsen min over frustrasjonen du må føle, og hvor vondt det er når de tar fram den dårlige samvitigheten din. Ingen har valgt å føle det slik. Uansett.

  Liker

 2. Skjønner akkurat hva du mener med at de spiller på samvittigheten. Håper det går bedre for deg Happypain<3 Men snusingen… thythythy. Haha, ikke at jeg skal si noe selv 🙂

  Liker

 3. Det er serriøst helt jævli når noen prøver å gi meg dårlig samvittighet, fordi det teiteste er, er at jeg faktisk får dårlig samvittighet og da blir jeg deppa resten av dagen….
  Jeg syntes det er helt tåpelig !!!! Noen folk passer bare virkelig ikke i jobben sin !
  Jeg blir serriøst forbanna og de skulle alle vært bytta ut !!!
  Men jeg håper du tar godt vare på deg selv og tenker på at jeg faktisk tenker på deg å ! <333
  Husk at jeg venter på den gode lange klemmen fra nydelige deg og at vi snart skal møtes ! <33
  Husk at jeg er ubeskrivelig glad i deg og tenker på deg 24/7 !!!! <3333
  Take care and stay strong, jenta mi ! ;* ❤

  Liker

 4. Pain ! </3:
  Jeg er veldig enig med deg! vi for bare holde ut sammen ❤ tror det er noe av det viktigste (:
  Jeg tenker på deg 24/7 jeg og, du er så utrolig sterk og nydelig! Jeg er kjempeglad i deg ❤ Jeg gleder meg sykt til å møte deg, og det skal bli så koselig!! <<3
  Ta godt vare på deg selv, også er jeg bare en telefon unna ❤
  ;** ❤

  Liker

 5. Jeg hadde en veldig god behandler en periode jeg var med på et prosjekt som het DBT.
  For meg var dette et veldig behandlingsopplegg.
  Behandleren min spilte aldri på samvittigheten min, det var generellt mer fokus på å se ting fra forskjellige synspungt, noe som hjalp meg veldig, uten at jeg trengte å føle meg svak eller noe. Dette er nå 2 år siden, og mens jeg ryddet på rommet mitt hos pappa i sta fant jeg igjen den glamle behandlingsplanen min.
  Dt var litt blandede følelser, men det var utrolig godt å kunne se på den å kjenne at jeg faktisk har kommet ganske langt de siste årene, til tross for at det egentlig ikke føltes sånn. Utrolig motiverende ^^,
  Håper det går bra med deg!! ❤

  Liker

 6. Mat, helse og velvære:
  Så utrolig bra at du følte deg vel med behandleren din! Jeg har faktisk akkurat begynt på DBT selv. Og har hørt at mange har fått godt hjelp av det.
  Jeg er utrolig stolt av deg! du har virkelig kommet deg mange skritt videre. Følelsen av at det ikke føles sånn, er nok ganske forvirrende og vond? Du er ihvertfall et stort forbilde for meg. Virkelig!!
  Håper du har det så bra som mulig ❤

  Liker

 7. Det gleder meg å høre, og jeg håper virkelig du får utbytte av dette! Jeg gjorde det, og det vi lærte har jeg fortsatt nytte av! 🙂 Masse lykke til!
  Tror jeg har en tendens til å late som ting går bedre enn de egentlig gjør, tror det er litt derfor jeg føler at jeg ikke er kommet noe videre? For selv om jeg klarer mer enn jeg gjorde for et par år siden så har jeg mer fravær fra skolen nå enn jeg har hatt tideligere, bortsettfra de periodene jeg har vert sykmeldt.
  Det er en vond følelse, ja, men samtidig så vet jeg at jeg er kommet meg litt videre og det hjelper faktisk litt 🙂
  Håper det går greit med deg! Som sagt, jeg er her om du vil prate, og det er bare å sende meg en mail, uansett om det er noe spesiellt eller om du bare vil si hei 🙂 ❤

  Liker

 8. Jeg kjenner igjen, men jeg tror ikke de gjør det for å gi oss dårlig samvittighet.. Jeg tror at noen ganger blir man litt rådvill fordi man vil så gjerne si noe som gjør at den andre personen ikke tar livet sitt, og det kan bli litt siste utvei..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s