Busstur, sinne og skam

Da jeg satt på bussen i helga, satt det to menn i kanskje 40- årsalderen foran meg. Busssjåføren hadde på radioen ganske høyt og det var nyheter. Der sa de at vist det hadde vært flere stengte asyler ville voldtektene i Norge minsket. 
Plutselig demper sjaføren volumet, og de begynner og diskuterer akkurat dette.
Da sier den ene fyren foran meg «Det skulle vel heller vært damene som skulle vært sperra inne».
Først tok jeg det som en veldig dårlig og upassende spøk. Men etterhvert som samtalen går, skjønner jeg at dette var langt ifra en spøk. De forsetter å argumenterer for hvorfor det er kvinnens skyld, og masse piss.

Det hele ender med at jeg går av bussen 4 holdeplasser fortidlig. Jeg kjente sinnet vokse inni meg. Først hadde jeg tenkt til å gå fram til de og si akkurat hva jeg mente om det, men jeg droppet det. Tre godt voksne menn. 
Jeg kjenner en stor skam og smerte inni meg når jeg hører sånt. Føler meg som en stor belastning for hele samfunnet. 

Så jeg går hjem i pøs-regn og med et vondt kne. Jælva duster. Tenk før dere sier noe sånt neste gang, vær så snill. 

– happypain

16 kommentarer om “Busstur, sinne og skam

 1. Noen mener kansje at det er damene sin feil på grunn av at vi kler oss så «nakent» og «sexy» og at på grunn av det vil vi bli voldtatt …
  Men jeg mener at det er feil. Jeg tviler på at det er noen som VIL bli voldtatt. Det er jo faktisk mennene som gjør det.
  En test viser at det er flest menn som voldtar, dreper, kidnapper og gjør slike forferdelige ting.
  Det var et veldig bra innlegg og jeg likte denne bloggen godt 🙂

  Liker

 2. Herregud, som jeg hater mannfolk.. Jeg føler så utrolig med deg, vennen. Har hatt flere episoder der jeg bare har hatt lyst til å stukket en kniv inn i dem, på grunn av patetisk og respektløs oppførsel. Det er utenkelig at de faktisk kan mene at voldtekter er VÅR feil.
  Ikke føl skyldfølelse, for dette ligger ikke på oss. Vi har ikke gjort noe galt i det hele tatt. Vit at jeg alltid er her, jenta mi. Glad i deg ❤

  Liker

 3. Det var stygt og uforstandig sagt av de tre mennene på bussen! Det er selvfølgelig den som voldtar som voldtar (- sier seg selv!). Det å sperre inn alle damene i dette landet hadde brutt med frihet og likestilling og er hinsides hva angår forebygging av voldtekter. Det kan være rart å tenke på at dem som står bak voldtekter er mennesker, – ikke uhyr, og nettopp det er gjerne en del av grunnen til at handlingen er uforståelig. Men det at de er mennesker gjør at vi kan argumenter for nr. 1: at de har et valg, nr. 2: at det er blant potensielle voldtektsmenn/damer man har en jobb å gjøre (jeg vet dog ikke om det finnes gjennomgående likhetstrekk blant voldtektsforbrytere) og ikke minst nr. 3: at det er dem som har voldtatt som skal straffes – det er jo dem som har gjort noe brutalt!!
  Hvordan et voldtektsoffer har kledd seg (mange sier jo at kvinner må ta på seg mer klær) er ikke relevant i det hele tatt!
  Jeg skjønner godt at du føler på smerte og skam når du hører slike ting som du dessverre var vitne til på bussen. Men det de sa er FEIL, det er IKKE riktig. Det er faen meg pisspreik!!
  Jeg sender hjerter ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ og klemmer!

  Liker

 4. WUT ?!
  Og du har brukket beinet for helvete !!! </3
  Hvordan i helvete er det mulig å si noe sånt ?!
  Fyfaen så sur !!!
  Men herregud, hvordan er det med deg nå ?! <33
  Stakar deg !!!
  Tenker masse på deg jenta mi og det var helt uvirkelig å se deg igår !!! ;* ❤
  Savner både stemmen og ansiktet ditt <33
  Ubeskrivelig glad i deg vennen !!! <3333

  Liker

 5. Stygt av de!
  Jeg skjønner egentlig ikke hvordan folk kan si sånn i det heletatt, og det som provoserer meg enda mer er at de prater om det i det offentlige.
  Men hvordan kan de si det er vår egen feil??! Det er da ingen som ber om å bli voldtatt? Bare fordi man er jente så skal man ikke kunne pynte seg, føle seg sexy og gå på by’n??
  Det blir for dumt!!

  Liker

 6. Herregud, jeg kjenner jeg blir veldig sint bare jeg leser det der. Det er _aldri jentas skyld, uannsett hvordan hun kler seg eller oppfører seg. Et overgrep er når overgriperen går over offerts grenser, uannsett hvor lave de grensene er. Offre skal _aldri føle at det er dem sin skyld, selvom jeg vet -av egne erfaringer- at det egentlig er ganske vansklig. Ååå, jeg blir skikkelig sint av sånt. Uannsett om en kvinne går naken rundt i karl johan en lørdagsnatt så har _ingen rett til å forgripe seg på henne, uannsett hvor mye det kan se ut som at hun «ber» om det. Jeg syntes også det er veldig feil at man skal angripe asylpolitikken til venstresiden, nordmenn voldtar faktisk de også. Å stengte sylmottak vil de ikke oppnå noe som helst med, det blir bare for dumt. Norge er ikke for nordmenn og verden er ikke for mennesker. Okei, jeg sporer av, blir bare veldig lett revet med når det gjelder sånt. Ehe.
  Håper ellers det går bedre med deg, fina. Tenker massemasse på deg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s