den fordømte maska..

«Dette var jo ikke noe problem med å ta henne med hjem» 
«Vet, det virker jo som hun har det bra».

Jeg sitter på gulvet på rommet med døra på gløtt. Jeg hører foreldrene mine snakke.
Tårene renner. De skulle bare visst.
Helga har vært helt forferdelig. Jeg har virkelig prøvd å gjøre foreldrene mine fornøyde. Jeg har vært med ut på kafe, jeg har snakket med dem. Vært litt i stua sammen med de. Jeg har snakket om ting jeg «vil» gjøre fremover.
Selvfølgelig tror de på meg. Jeg er flink, ekke sant? Til å fucke opp alt.
Jeg har virkelig prøvd å beholde maska. Men sannheten er at det går ikke bra. Ikke i det hele tatt.  
Jeg vet ikke hva som er verst. Å være stengt inne på en akuttenhet, eller i sitt eget hjem. Jeg har ingen mulighet til å komme ut. Dørene er låst på utsiden, men også innsiden.

Imorgen er det møte. Der behandlerne mine fra akuttenheten og fra institusjonen kommer. Samarbeidsmøte som de så fint kaller det. Hva om jeg ikke klarer å samarbeide? Tårene renner forsatt. Jeg føler meg så maktesløs.  
Staheten min har vendt seg mot meg.  
Jeg står på stupet. Et lite dytt til og jeg er der. Der jeg egentlig vil være.

– happypain

20 kommentarer om “den fordømte maska..

 1. Du kjære, gode jenta mi, vær så snill, prøv og vær ærlig med dem – til tross for at det er vanskelig. Du fortjener kun det beste, vennen, og for å komme til det gode i livet, så må sannheten frem, problemene må løses og man må få den hjelpen man behøver. Verden har ikke råd til å miste deg, vakre edelsten, så kjemp, kjemp for det gode, kjemp for det som er verdifullt og godt i livet, for det er slik det alltid burde være.
  Fineste du, ikke gi deg, ikke nå, ikke noengang – for jeg vet du kan vinne. Jeg har virkelig troen på deg, og jeg vil alltid være her, uansett. GLAD I DEG, HERLIGE SKATTEN ❤

  Liker

 2. Det er ufattelig vondt at man skal «måtte» spille glad forran foreldre og behandlere.
  Prøv så godt du kan å formidle hva DU trenger, vennen. For det er det som vil hjelpe DEG.
  Jeg tenker masse på deg. Og jeg ønsker og ber om at du skal få det godt, og det mener jeg virkelig. ♥ Husk at jeg er her for deg. Finn meg på facebook og send meg en melding, så kan vi snakke der eller så kan du få nummeret mitt. Jeg er her for deg. Om ikke fysisk, så i tankene ♥

  Liker

 3. Det er vondt å høre.
  Det er slitsomt og tungt å spille glad foran folk, det tar på. Tyngere blir det jo når det er ens nærmeste….
  Jeg håper du klarer deg, klarer dette, du er sterk og snill og vi er mange som er glade i deg og som ikke vil miste deg <3<3<3<3

  Liker

 4. Sv. Tusen takk for det 🙂
  Vet hvordan dette føles, det er utrolig tung å late som noe som ikke er sant til foreldrene våre. Jeg har holdt mine smerter innvendig en godt stund nå, men jeg måtte fortelle de sannheten for noen dager siden, det var virkelig ikke lett. Jeg har ikke sagt til de enda at jeg sliter med vennene mine, men tror ikke jeg skal det heller.
  Men uansett, du er en kjempe tøff jente 🙂 Jeg håper alt blir bedre med deg. Mange gode klemmer fra meg 🙂

  Liker

 5. Hei,:)håper du merker att enkelte dager føles det lettere å trekke pusten?!joda..joda. 🙂
  Tenk hvordan livet ville vært hvis hver dag var lik den forje..hmm er det som gjør de gode dagene til latter&glede.
  NEI! f…. i morgen er det mandag,da kan alle sove.eller 🙂
  Jeg trivest i din blogg!God natt.dag.kveld,natt&dag!

  Liker

 6. ~ Hvilket passord pratet du på jeg måtte gi for at du sku se bloggen min?
  Til innlegget her: Jeg skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre for deg,
  jeg vet hvor drit livet kan være og hva den kan gjøre. Men hold ut som meg,
  og da skal du se snart at en dag kommer et stort lyspunkt.
  Ikke mist håpet!
  Jeg står før deg på skrenten og nekter at noen dytter deg ut!
  Stor og god klem til deg ❤

  Liker

 7. Mie:
  Jeg skjønner hva du mener. Jeg prøver virkelig, men som du sier det er vanskelig. Jeg føler meg ikke stand til det nå.
  Du er en fin inspirasjon for meg. Jeg håper du greier og ha det litt bra. For det fortjener du over alt på jord.
  Jeg har troen på deg og! sammen er vi sterke, sant? ❤
  Glad i deg og!! ❤

  Liker

 8. Eira W.:
  Det er virkelig det.
  Jeg skal prøve det, virkelig!
  Jeg har lagt deg til på face, huk tak i meg vist du trenger meg!
  Jeg sender masse masse varme klemmer og tanker til deg! skulle også ønske de var fysiske, og kanskje, forhåpentligvis, blir de det en dag,
  Stå på vakre du ❤

  Liker

 9. Nea Milly Ging:
  Så sant, så sant,
  Jeg tenker masse på deg – håper du vet og tror på det. For jeg bryr meg virkelig om deg. Jeg gjør virkelig det.
  Kjempe glad i deg fina ❤

  Liker

 10. mitlivv:
  Jeg er så utrolig stolt av deg jente! du har jo gjort noe mange ikke makter og klarer. Jeg beundrer deg virkelig for det. Foreldrene mine ble fortalt igjennom noe andre. Så den veien gikk jeg aldri, men det har du!
  Huk tak i meg vist det er noe, fine, flotte og fantastiske deg ❤

  Liker

 11. Øyvind:
  Hei Øyvind. Og tusen takk for din kommentar.
  Det er alltid godt når jeg får kommentarer fra lesere jeg ikke har blitt kjent med.
  masse tusen takk for støttende ord.
  Ha en så fin dag som overhode mulig!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s