det siste du gjør er og skrike til en pasient.

     »Dette gidder jeg ikke, jeg er ikke her for å snakke piss, ta deg sammen, skjerp deg! Hvis du ikke skal være seriøs så kan du gå!»

Jeg var innom bloggen til en vennine av meg tidligere idag. Der hadde hun skrevet ett innlegg som stakk langt inne i sjela. Les innlegget hennes her. Overskrifeten var; behandleren min skrek til meg.

Det er så trist å høre at folk blir behandlet på denne måten. Jeg husker selv en gang jeg opplevde noe lignende. 
Dette var den første psykologen jeg var i kontakt med. Snakket bare med han en gang, og det var nok. Det var en dag etter jeg hadde vært hos politiet og snakket om overgrepene. Jeg var veldig ødelagt og satt og skalv hele tiden. Jeg klarte ikke holde øyekontakt, og dette likte han ikke. Jeg fikk direkte kjeft av han. Der og da bestemte jeg meg for at jeg ikke skulle stole på noen behandler. Han henviste meg til en akuttenhet. Da jeg kom dit første gangen satt jeg og løy dem rett opp i trynet. Jeg fortalte at alt var bra, at jeg ikke hadde noen tanker om å ta livet mitt. Og jeg fikk dra hjem. Men noen uker etterpå, ble jeg lagt inn. Det var min første innleggelse. 

Man gjør bare ikke sånt mot en pasient. Som allerede er ødelagt. Det er behandleren som burde skjerpe seg!! 

For et par månender siden fikk jeg en mail av en psykiatrisk sykepleier. Hun spurte meg om akkurat dette. Hvordan gå frem når du ikke når frem til pasienten? Jeg kunne jo bare snakke for meg selv, ut i fra mine erfaringer. Men da formidlet jeg akkurat dette. 

Så hvorfor ikke stikke innom vennina mi og legg igjen noen fine ord og oppmuntringer her.?


(google)

– happypain


11 kommentarer om “det siste du gjør er og skrike til en pasient.

 1. Må jo være fint å kunne hjelpe de som hjelper med å nå frem.
  Virker som du er i bedre form nå…..eller tar jeg feil…..klemz Deveny :-)))

  Liker

 2. Har også lest innlegget, og ble egentlig ganske sjokkert.. At det går an? Greit at det sikkert kan være frustrerende og føle at man ikke når frem til pasienten, men å skrike og kjefte?
  Heldigvis har jeg ikke opplevd noe slikt, tror jeg ville taklet det dårlig. Synes det er ubehagelig bare noen hever stemmen til meg, skulle noen begynt å skrike og styre kunne vedkommende bare drømme langt om at jeg noen gang skulle stole på h*n igjen…
  Viktig og bra innlegg! Stå på, fineste du, jeg tenker på deg. ❤

  Liker

 3. Har allerede lest innlegget og må si jeg ble sjokkert!
  Hvordan kan en psykiater, som jobber med å hjelpe mennesker, ødelegge for noen på denne måten!?
  Utrolig dårlig gjort!!

  Liker

 4. hardchallenge:
  Så sant, så sant. Sånne folk burde ikke jobbe i helsevesenet. Utrolig bra og høre at du ikke har opplevd noe sånt, det er bra! det siste du trenger er noe som vil ødelegge deg enda mer.
  Sender over masse masse klemmer og tanker til deg ❤

  Liker

 5. Uff det der er forjævlig.
  Slikt er enormt destruktivt, som om man ikke er ødelagt og skjør nok fra før. Motsatt virkning. Skamfullt.
  Dette er mitt første innlegg på denne bloggen. kom over denne ved en tilfeldighet.
  Det du skriver gjør svært inntrykk
  Mats

  Liker

 6. Uff, det blir så vondt når noen kjefter! Og det er så vondt å lese at det hun gjorde resulterte i at du ikke har noe lyst til å stole på noen andre behandlere! Jeg skjønner det så godt! Håper du kan finne noen som er litt flinkere enn det, en som kan hjelpe deg til å bygge opp tilliten til hjelpeapparatet igjen! Tenker på deg, vennen ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s