det narrative perspektivet, whaat?

 På tirsdag skal jeg ha familiesamtale. Noe jeg hater. Det ender alltid med at jeg begynner og grine, eller løper fra samtalen. Denne gangen har vi fått med en bok, som heter; Historier og terapi Om narrativer, konstruksjonisme og nyskriving av historier. 

Boken er nokså kjedelig. Jeg synes en del av det er veldig vanskelig å forstå. Men noe av det er intressant, kan kjenne meg mye igjen. Forfatteren har skrevet en del om samtaler han har hatt ned ungdommer og foresatte. 
Det som overrasket meg var hvor forskjell jeg hadde følt vist jeg hadde sett hva han tenkte, i forhold til det han sier. Det han skriver i boken, men ikke deler med pasienten tror jeg kunne gjort stor forskjell for meg. For når jeg leser hva han tenker, føler jeg med en gang mye mer respektert som pasient med problemer. Hvordan følelser han får når han møter pasienten. 

Men ihvertfall har en fantasi om at vist jeg pugger boka, og kan holde meg inne i temaet så kanskje jeg kan styre samtalen unna det som blir for nært og for sårbart for meg. 

– happypain 

8 kommentarer om “det narrative perspektivet, whaat?

 1. Lykke til! Hadde familiesamtale i dag.. Jeg griner ikke og det er rart og sitte der når de andre gjøre det og føle at jeg må passe på hva jeg sier og sånn, men men men ;p

  Liker

 2. Jeg hater også å ha samtaler med foreldre. Det er grusomt. Jeg har aldri hatt noe nært forhold til foreldrene mine, så og sitte å fortelle fortelle om følelser og mine innerste hemmeligheter til med/med dem tilstede er det jævligst jeg vet om. Spesielt siden de stiller jeg skeptisk til enkelte ting, nærmestkjefter på meg pgr selvskading osv.
  Men, ja. Kommer til å tenke masse på deg på tirsdag. Selvom jeg stort sett gjør det hele tiden. Du er best, fortjener best.
  <3<3<3<3

  Liker

 3. battleagainstmyself:
  Tusen takk kjære deg!kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg føler også at jeg aldri har hatt et så nært forhold til foreldrene mine. Selv om alle sier at det ser ut som vi har et kjempe bra forhold. Men de ser jo bare hva som skjer på utsiden..
  Jeg tenker masse masse på deg. Håper vi sees snart igjen <3<3 pass så godt på deg selv som du klarer og makter ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s