å bli tatt på alvor

Å bli tatt på alvor. 

Jeg har vært pasient i psykiatrien en stund nå. Jeg har vært borti mange personer, noen jeg har vært trygge på, andre ikke. Men jeg har aldri følt at noen har tatt meg helt alvor. Det er vondt. Jævlig vondt. Jeg tror det er flere grunner til det. 

Den første personen jeg snakket med i psykiatrien møtte meg på en måte jeg aldri kommer til å glemme. Jeg var sårbar til tusen, jeg hadde vært i politiavhør dagen før, var på krisesenteret og jeg var sikker på at jeg skulle dø. Denne såkalte psykologen skulle komme å snakke med meg på krisesenteret, selvfølgelig gruet jeg meg, hvem ville ikke gjort det? Men jeg hadde jo visse forhåpninger også. Nå skulle jeg endelig møte en person som skulle se meg, høre meg. En med erfaring. En som visste hva man skal gjøre i en sånn situasjon. Men jeg kunne ikke ta mer feil. Personen som satt og ventet på meg, er den mest hjerteløse personen jeg har vært borti, innen psykiatrien. Jeg satt med en kopp kaffe og skalv, så ned i gulvet og tørte ikke møte øynene hans før jeg 20minutter senere veltet stolen og løp ut av rommet. Akkurat der og da bestemte jeg meg for og aldri stole på noen i psykiatrien. Jeg ble skråsikker på at alle var sånn. 

Jeg har aldri åpnet meg 100% for noen av behandleren jeg har hatt, noe som gjør at ingen vet hva som gjømmer seg innerst i hjerte og sjela mi. Det har rett og slett med å gjøre at det er en stor del av meg som ikke vil ha hjelp, jeg fortjener det ikke. Det er ikke noe vits. Jeg er lost, uansett. Ingenting kan hjelpe. Jeg har skrevet mange tekster om det på papir, men jeg blir redd bare av å se det svart på hvitt. Så jeg gjømmer dem innerst inne i en skuff, eller river den i bitte små biter. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s