på togstasjonen

Jeg hadde fått «hastetime» hos psykologen. Ikke fordi jeg ønsket det, men avdelingslederen mente jeg trengte det. Jeg ville ikke snakke. Det var en sånn dag, da alle temaer blir for nært og for sårt. Psykologen min var sjuk, så fikk snakke med psykiateren. Jeg kjente han godt fra før av. Men den dagen hadde jeg mest lyst til å kaste en bok i trynet på han. Jeg satt med stolen vendt mot veggen, jeg nektet å møte ansikte hans. Han skulle ikke få se meg gråte. Vi sitter helt stille en stund. 
«hvordan har du det for tiden?» sier han etter en stund, som for meg virket som en evighet. Som sikkert var et par minutter.
Jeg blir irritert. Hvordan jeg har det for tiden? Er du helt dust eller? Jeg har akkurat kommet tilbake, etter et selvmordsforsøk. Tror du livet er godt da? Hva faen er det dere i psykiatrien lærer på skolen?
«det var et dumt spørsmål»  sier han. Som han har lest tankene mine. 
Jeg snur meg mot han. Med rødsprengte øyne. 
Jeg lar han se min svake side. Er du fornøyd nå? 
Jeg hopper opp fra stolen, den velter, og jeg løper ut av kontoret hans. Tårene renner tett. Jeg løper til jeg ikke klarer mer. Plutselig får jeg en melding på telefonen. 
«skal vi ikke dra på togstasjonen sammen istede? så kan vi sitte å se på menneskene som går forbi å ta en kaffe?» Han visste det. Han visste akkurat hva jeg skulle. 20 minutter senere sitter vi på togstasjonen. Med hver vår kaffe i hånda. Jeg ser på mennesker som haster forbi. Som skal på skole, jobb eller hva vet jeg? Jeg bryr meg ikke. Denne gangen sitter jeg på krakk og ser på toget som tar i mot mennesker. Jeg er ikke togskinna. Som fort kunne skjedd igjen, vist han ikke sendte den «reddene» meldingen.
Det var jo akkurat det jeg ønsket og trengte. At noen så meg. Så at denne dagen var ikke den beste til å ta den dype samtalen. Det jeg trengte var at noen meg , at noen bare var med meg. 
Han dunker meg i skuldren. «se der a! skal vi gå bort å prøve?» 
Jeg følger etter han. Han går bort til den største og styggeste hatten du kan tenke deg. 
«Kler jeg den eller?» spør han. Og et smil brer seg over ansiktet mitt, ikke falskt denne gangen.

– happypain 

16 kommentarer om “på togstasjonen

 1. Ååh, så godt og lese om! At han fikk deg til og smile(ekte), at han så deg. Herlig!
  Han virket som en av de som faktisk var gode til jobben sin ❤
  Bra skrevet.
  Du er så fantastisk du! Tenker masse på deg om dagen ❤ Ber for deg, du klarer det. Det vet jeg! ❤

  Liker

 2. sitter med tårer i øynene<3 det virker som han er veldig flink i jobben sin, og jeg er glad for at han sendte deg den meldingen<3 sender over mange varme klemmer

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s