våknet på intensiven

1 august ;

Jeg klarer ikke åpne øynene. Jeg er sliten. Helt utmattet. Jeg hører stemmer  jeg ikke kjenner igjen. Jeg ligger vondt. Det lukter rart. Jeg sitter fast. Det er et slags «gjerde» rundt senga. Så skjønner jeg det – jeg er på sjukehus. Øynene åpner seg. På intensiven. Jeg har slanger ut av nesa, kanyle fra handa og ledninger overalt.  

Hva FAEN har jeg gjort da? Intox tenker jeg. Strekker meg for å se hva som står på væsken jeg for inn i kanylen. Jeg kjenner ikke igjen navnet. Hva er det de gir meg motgift mot nå?
Først da merker jeg at det sitter en lege ved siden av meg. Han smiler. « så fint at du endelig er våken» sier han og sjekker blodtrykket mitt.  

Legen begynner å fortelle hva som hadde skjedd. Litt eller litt husker jeg det. Jeg skulle være hos tannlegen klokken ni den morgnen. Jeg hadde fått en tablett som skulle «roe» meg ned litt. Ikke fordi jeg har veldig tannlegeskrekk, men fordi jeg skulle ordne en gammel skade i en tann. 

Jeg hadde vært hos tannlegen og forklart tydelig at jeg gikk på en del medisiner. Og regnet med at hun sjekket om den pillen passer sammen med resten av medisinene jeg går på. 
Jeg husker jeg lo mye. Jeg falt, men bare forsatte og le. Husker ikke så mye etter det. Husker ikke at jeg gikk ut av bilen, eller at jeg gikk inn døra til tannlegen.
Jeg kollapset på vei inn til tannlegen. Jeg hadde skummel lav puls. Og pustet så vidt. Ambulanse ble tilkalt. Jeg husker noen bærte meg over på en båre. Og ulingen fra sjukebilen. At jeg fikk  oksygen og diverse nåler i kroppen. 
Jeg våknet etter 12 timer på intensiven. I helt -borte – tilstand.
Det viser seg at jeg fikk dobbel så stor dose av den medisinen som jeg burde i forhold til vekt. Og at den for all del ikke skulle blandes med de vanlige medisinene jeg tar. Det irriterer meg. At når tannlegen visste at jeg gikk på andre medisiner, at hun ikke sjekket om disse gikk overens. Og at de ga meg feil dose.
Medisinen er i Norge karaktisert som et narkotikum, og gis derfor bare på A-resept. Det er populært kalt «voldteksdop» , sa legen. Synes han kunne brukt et annet ord, når jeg forsatt ikke forstod helt hva som hadde skjedd. Og det gjorde forvirringen enda større. 
Nå skal det også sies at, det kan hende jeg reagerte ekstra på pilla fordi jeg har sovet minimalt lite det siste.  

Vist jeg ikke hadde dratt til tannlegen ( droppet å dra dit, pågrunn av lite søvn og motivasjon) hadde jeg kanskje sovet når dette skjedde. Og da hadde jeg antagligvis ikke sittet her nå. 

Jeg bare eelsker.. det norske helsevesnet…


privat// – her venter jeg på at taxi’en skal komme å kjøre meg hjem

– happypain

6 kommentarer om “våknet på intensiven

 1. Hei Marte.
  Skulle bare si tusen takk for meldingen jeg fikk av deg idag, du er så utrolig.
  Forferdelig det som skjedde! men som du har bevist flere ganger, er du sterk som en bjørn.
  Jeg ser opp til deg. Skulle ønske flere personer var som deg. For du er utrolig.

  Liker

 2. Nydelige, nydelige du… Jeg er lei meg for hva som skjedde, for du fortjener ikke noe vondt, uansett hva. Men jeg er glad for at du ble fraktet til sykehuset. Verden kan ikke miste deg, søta… Jeg kan ikke miste deg.
  SV: !!!<3 Glad i deg.

  Liker

 3. Lisa:
  Hei Lisa. Det skulle bare mangle, vi lovte jo og alltid stille opp for hverandre ❤
  Du er utrolig. Du er god. Du er snill. Og du er så omsorgsfull, bare du kunne gitt litt omsorg til deg selv og! ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s