jeg og meg

Jeg har stort sett alltid vært jenta som smiler. Som ler når andre ler. Men visste du at alle disse årene så har det skjult seg tårer bak mine øyne? Latteren som jeg tvunget fram for at du ikke skal bli mistenkelig. Jeg er forsatt jenta som tvinger frem et smil når du smiler, som prøver å få latteren min til å høres ekte ut. Det skjer på refleks, etter mange år med trening, har jeg gått inn i rollen som blid og fornøyd.

vet du hvor mye det koster meg?

Du tenker kanskje ikke over det, men hver dag kjemper jeg en indre kamp, mot stygge demoner med horn på hodet og torturgjenstander gjømt bak de smaleste og mørkeste hjemmestedene. Jeg dras i mellom to hender – livets og dødens hender. Dødens faste grep er sterkt. Hans sterke og robuste hender er sterkere enn livets hand noen gang kan bli. Hvor ble du av livet? Når ga du meg opp? Hånda mi glir sakte ut av den ene hånda. Livets hånd. 

Når ga du meg opp? 

bilder 08/09/10

Det finnes stunder jeg bryter sammen og all smerten kommer ut på en gang. Ofte under og etter destruktive handlinger. 

Tårer er noe jeg sjeldent klarer å vise ovenfor andre mennesker, jeg føler meg veldig liten(samtidig altfor stor og i veien), skamfull og dum. Stort sett melder tårene sine ankomst når jeg ikke er i kontakt med meg selv. Når jeg ligger i grøftekanten og klynker av smerte (psykisk og fysisk) og sirene nærmer seg. Jeg er redd for å vise mine svake sider, redd for at du skal utnytte deg av dem. Samtidig vil jeg at du skal se den siden ved meg. Den delen som faktisk er livet mitt. Som preger livet mitt hver dag. Jeg vil at du skal se hvor smertefullt jeg har det – så jeg slipper å sitte med det alene. Men det er skummelt. Veldig skummelt. 

Jeg kan si at det gjør vondt. At jeg er redd. Jeg kan si at det er hælvette. At jeg mer redd livet enn døden.. men..det beskriver det ikke sterkt nok. Men hvilken rett har jeg til å klage? Når jeg skjuler det så godt jeg kan – så kan jeg ikke vente annet. 


sep 11

Hele dette innlegget var egentlig skrevet i sinne og frustrasjon. På grunn av en viss person som prestere å si at jeg ikke kunne slite psykisk når jeg smilte. Du skulle bare visst hva som skjuler seg bak smilet. Men etterpå fant jeg ut at dette er noe som har plaget meg lenge nok. Alt for lenge. Så hvorfor ikke poste det?
( fordi duikke fortjener noe godt her i verden, jeg er ikke verdt en dritt )
Takk for påminnelsen, hold kjeft. Og kom deg ut av hodet mitt!!

– happypain

9 kommentarer om “jeg og meg

 1. Kjære, nydelige deg. Sterkt å lese.. Sette på et smil er ikke alltid like lett, men du klarer det. Du er så sterk. Bildene av deg som smiler gjør meg glad, men også trist – for jeg vet det er en nydelig jente der inne som har det veldig vondt. Den personen som sa det til deg.. ååh, for en dritt.
  Stå på, gode du. ❤

  Liker

 2. Et smil kan skjule mer enn veldig mange aner. Desverre.
  Det er godt og se det nydelige smilet ditt. Det vakre ansiktet ditt. Men jeg blir også fylt med en sorg. En sorg fordi jeg vet at bak masken. Bak masken skjuler det seg smerte. Grusomt mye smerte.
  Hadde jeg kunne fjernet det, ville jeg gjort det. Det kan ikke bli mer sant, faktisk.
  Styrken din er helt utrolig. Det skal du vite.
  Den personen som sa det til deg hadde ingen rett til og si noe slikt. Jeg kjenner jeg blir rasende!
  Marte, stå på! Jeg vet at du skal vinne denne kampen. Du er så utrolig sterk, dyrebar, vakker, nydelig, god, unik, flott, herlig, utrolig. The list goes on.
  Tenker masse, masse på deg! ❤

  Liker

 3. Du er nydelig! ❤
  Du fortjener så mye bedre en dette! Skulle ønske du var lykkelig. Aldri gi opp! Lysere tider vil komme. Det finnes håp, tro meg! Bare ikke gi opp, jeg vil ikke miste deg 😦 ❤

  Liker

 4. det er vondt å lese hvor tungt du har det, vet ikke om det er noen trøst, men jeg sliter om ikke samme, men veldig lignende, det er vondt å skulle skjule alt bak ett smil, du skal vite at jeg er her for deg bare til å gi beskjed så er jeg her.
  stay strong søte, du fortjener så mye bedre enn dette ❤

  Liker

 5. Det er veldig trist å høre. jeg håper at en dag slipper du å bære denne tristheten inni deg heletiden og at du kan smile forde du er lykkelig. Ikke gi opp de kommer en dag du vil bli lykkelig ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s