utkast?

I «utkast» ligger det nærmere 100 innlegg. Noen inneholder bare et par ord eller et bilde, som kanskje ikke ser så viktig eller farlig ut. Men som rommer mye smerte. Andre er lange og utdypene, der jeg har prøvd å sette ord på mine indre smerter. Noen er ikke ferdig skrevet. De fleste står på vent, fordi innholdet er for sårt å dele, for skamfullt eller skummelt. 
Jeg føler at jeg ikke finner de rette ordene, at jeg bare skriver det samme om og om igjen. Kanskje finnes ikke ordene? For, hvor mange ganger kan man bruke ordet smerte før det virker ufarlig og tomt for andre mennesker rundt deg? Jeg kan si at jeg bærer en uutholdelig smerte. Men hva betyr det, egentlig? Jeg sier ofte bare smerte. Men smerte er   desperasjon,   fortivelse,   skam,   redsel,   uvitenhet,   sorg,   tomhet,   hat,   selvforakt,   ensomhet og så mye, mye mer -ord som ofte ikke blir nevnt i den store sammenhengen. Men som likevel, smerter vondt i brystet, langt inn i sjelens rot. Jeg prøver å ikke se på det jeg skriver med så kritiske øyne. (men selvfølgelig gjør jeg det for det ) For bloggen skal være mitt fristed. Til en viss grad i hvertfall. Jeg har en regel som sier; jeg skriver ikke ting jeg ikke kan stå for i ettertid. Jeg tenker og er kritisk til det jeg velger å dele på bloggen. For min egen del, men også andres. Mange av innleggelene som ligger i utkast, ligger der nettopp fordi jeg ikke klarer å utrykke det jeg vil sterkt nok. Ord er bare ord sier du kanskje, så uskyldige men likevel utrolig farlige. Verdien av å skrive er høy, jeg er glad jeg liker å skrive. Selv om frustrasjonen blir høy når jeg setter meg ned foran dataen, med alt for mye på hjerte som ikke kommer ned på skjermen. 

Innleggene som ligger i utkast er viktige – for meg. Men tekstene, ordene gjør meg redd. De er ikke delt med noen, ikke bearbeidet.  Ikke sett fra andres perspektiv. Jeg vil ikke ha andre til å forgifte tankene mine med at jeg tar feil. At ting ikke er sånn og sånn. For jo, sånn er det for meg. 

Dette innlegget ble veldig lite sammenhengende. Det var egentlig «bare» masse tanker som jeg har prøvd å sortere å samle i et innlegg. Men viktige tanker for meg.

 

– happypain

11 kommentarer om “utkast?

  1. Sjonner godt hvordan det er å ha så mange tanker man ikke tørr å dele med andre! Skremmende! Lykke til ❤
    PS: elsker bildet!

    Liker

  2. Takk for at du besøkte bloggen min.
    Du er kjempe tøff som tør å være så personlig i bloggen, og at du har funnet en metode som kan hjelpe deg å sette ord på ting. Stå på, og lykke til videre 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s