ta deg tid til å tenke på dette

I Norge skjer det rundt 550 selvmord hvert år, noen ganger mindre andre ganger flere. Har du noen gang tenkt på at det skjer ca 1-2 selvmord hver dag, bare i Norge? Det syns jeg er et skremmende høyt tall. Det   er   dobbelt   så   mange   liv   som   går   tapt   på   grunn   av   selvmord   enn   bilulykker. Og ikke minst skal det sies at dette antagligvis ikke er alle, flere plutselig dødsfall blant eldre som bruker medisiner, «ulykker», og lignende kan være selvmord, det finnes mørketall her, ca 25% faktisk har forskere kommet frem til. Det antas at ca. 5000 mennesker prøver å ta livet sitt vært år i Norge, og igjen – dette er de som er registrert. Jeg tør ikke engang tenke på hvor mange som har alvorlige selvmordstanker. 

Dette er som sagt bare i Norge. Vist vi skal se på på verdensbasis skjer over en million registrerte selvmord i verden. Hva er det? En femtedel av Norges befolkning?(jeg fikk 2 i geografi) Og igjen, her finnes det mørketall høye som fy.

Neste gang du vil gjøre et menneske vondt, tenk på at du kan øke antall selvmord. Neste gang du vil si noe stygt til et annet menneske, tenk på tallene over her. Vil du virkelig være med å gjøre de høyere? Kanskje er det akkurat du som presser personen over grensen? Vær så snill og ta deg tid til å tenke på det. 


privat//

– happypain
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s