verden gikk i grus

For en og en halv uke siden gikk bare alt galt, på én gang. Verden   gikk   i   grus.  Jeg    mistet    meg    selv    totalt. Jeg så ingen annen utvei enn å ta livet mitt. Fortvilt og desperat slo og sparket jeg en av mine nærmeste, for å få tak i nøklene til utgangsdøra og stikke av.   Smertene   ble   for   mye   og   store   for   meg.  Jeg hadde kun et mål i sikte; togskinnene. 

Klokken var så vidt passert  halv-seks på morgen da jeg løp fortvilt nedover gatene. Valgte vei på måfå, redd for at politiet skulle finne meg. Det var kaldt, det svei i ansiktet og lårene, det føltes godt. 
Det var stille og rolig, de fleste lå forsatt og sov. Kun noen få biler på veien. Det passet bra, jeg skulle få død i ro og fred. Samtidig – passet det dårlig, jeg kunne ikke skli inn i mengden å gjemme meg fra politet. En liten stund kjente jeg en slags syk «lykkerus», NÅ var det endelig MIN tur. Min tur til å få fred fra smerter og indre demoner. Jeg skulle få slippe å rives i stykker på innsiden, høre stemmene skrike,   jeg   skulle   få   slutt    på    alt    for   alltid. Men så kom smerten tilbake for fullt,  jeg skrek så høyt jeg klarte, gråtkvalt, mens jeg slo henda inn i en murvegg. 

Jeg snublet. Reiste meg igjen, løp gjennom den høye snøen som hadde kommet den natten. Snublet og løp igjen. Alt og alle kunne angripe. Det var hele verden mot meg. Jeg har aldri følt meg så liten noen gang. 

Plutselig ser jeg blått lys komme nærmere, jeg skjønner det med en gang – politi. Jeg løper motsatt vei i full panikk da jeg ser to politibiler komme mot meg. Det tok ikke mange sekundene før jeg lå i bakken, med fire politimenn over meg. Hendene mine tvinges bak på ryggen, jeg hører håndjernene klikke sammen rundt håndleddene mine. Jeg blir bært bort til bilene, de legger meg i sete – gir meg jakkene sine til å ha over meg. Hele kroppen sjelver, tennene hakker, jeg fryser. Jeg klarer ikke samle tankene, alt er bare et stort kaos. Jeg sparker, skriker, banner og gråter. Jeg slår hodet hardt i vinduet i vilt raseri, jeg blir svimmel. De holder fast ben og hodet. 
Jeg kjenner igjen to av politimennene, jeg krymper. Skammer meg. Håret sitter festet til ansiktet av svette, etter basketakene. Jeg knuser glass. Jeg vil skade meg, NÅ.
«det er du som har den bloggen, sant?» sier den ene politimannen til meg. Jeg ser opp på han, igjennom tårene. 
«ja..» svarer jeg svakt. Åssen vet han det? Det virket som han så på meg hva jeg tenkte, da han sa;
« Det var jeg som gikk igjennom dataen og mobilen din i sommer, da du var savnet. Jeg er forsatt innom den en gang i blant» 
Med tårer i øynene spør jeg;
«husker du hva du lovte meg den sommeren?»
Han ser alvorlig på meg. «ja, og jeg har holdt det løfte, kommer aldri til å glemme det»
Hva lovte han meg? Det blir mellom han og meg.  

Innleggelse, sier fastlegen min. Jeg trilles inn i ambulansen. De binder fast føttene mine, spenner beltene så hardt som mulig, mens jeg ligger på armene mine med håndjern. Det er tungt å puste. De legger en dyne over meg. En politibil ligger bak ambulansen hele veien til akuttenheten, klar til å hjelpe til vist det skjer noe. En politimann sitter over magen og beina mine. Tårene mine renner, men det er ingen som vil tørke dem. 

Når jeg er innenfor døra på akuttenheten orker jeg ikke gjøre mer motstand. Alle kreftene mine er brukt opp. Jeg får is på håndleddene som er hovnet opp. Jeg sover i nesten et døgn. 

Smerten kan ikke forklares. En    stund    var    jeg    helt    sikker    på    at    hjerte    skulle    jobbe    seg    ut    av    brystet    på    meg – så vondt gjorde det.

Redsel, fortvielse, desperasjon, skam og smerte. 

Så du ikke at jeg var redd? Jeg hadde da ikke gjort noe galt..? Jeg ville bare ikke leve mer. 


privat// februar2012

TUSEN TAKK, for alle som har tenkt på meg, til dere som har sendt meg mail, mld eller kommentar her på bloggen. Det var godt å komme hjem til fine ord, klemmer og hjerter!♥

– happypain

15 kommentarer om “verden gikk i grus

 1. Oh shit D: Jeg er i hvert fall takknemlig over at du fremdeles er her ^^ Du fortjener virkelig å ha det bedre, det mener jeg ett hundre prosent! Du er en utrolig jente og jeg tror at du kan oppnå mye stort i livet en dag ^^ Stay strong ❤

  Liker

 2. Jeg har ikke ord. Aner ikke hva jeg kan si. Skulle ønske jeg kunne strekke meg gjennom pc-skjermen og gi deg en god, støttende klem. Selv om det ikke hadde hjulpet på hvordan du har det. Selv om jeg antar at du ikke er så glad i kroppskontakt. Jeg vet ikke. Skulle gjerne funnet en vidunderkur til deg. Eller noen som hadde en vidunderkur. Akkurat det er 1.plassen på ønskelista mi akkurat nå.

  Liker

 3. Er du hjemme igjen allerede Marte?? Er du ikke innlagt lengre? Jeg synes det var alt for tidlig å la deg gå !! Du trenger jo hjelp vennen ! Du har det kjempe vondt !! 😦 ❤

  Liker

 4. Jeg er så vanvittig glad du er i livet, gullet. Hold ut og vær sterk! Jeg er skikkelig gladi deg, husk på det. ❤ Ville gjort hva som helst for å fjerne din smerte..

  Liker

 5. Jeg har vært så bekymra for deg! Det gjør meg så veldig vondt å lese om din smerte, og ikke å kunne ta den fra deg. Jeg er glad du fortsatt er i live, selv om du kanskje ikke ser det sånn? jeg skulle ønske det var noe jeg kunne gjøre for deg, men det ser ikke ut som det er det, så bare vit at jeg bryr meg så utrolig mye<3<3

  Liker

 6. Vennen ❤
  Jeg vet ikke hva jeg skal si :/ det er bare helt forferdelig. Er så glad for at du lever! Håper det går bedre med deg nå, og at du får en fantastisk jul! ❤

  Liker

 7. Perle:
  Jeg er hjemme igjen. Vist jeg skal bruke fornuften skulle jeg nok vært litt lenger, men jeg insisterte på å bli skrevet ut, orket ikke tanken på å være stengt inne. Siden både mamma, pappa og søster er hjemme nå og det er stengte dører ser de det som passe trygt.
  Ja, ting er svært vanskelig for tiden.
  MEN, hvordan går det med deg? <3<3<3 tenker på deg vettu!

  Liker

 8. Ingvild:
  «bare» det at du har tenkt på meg betyr masse masse for meg, det må du vite og ikke glemme!! ❤ håper du får en så fin jul som du klarer ❤

  Liker

 9. Å vennen, jeg er så lei meg for at du har det så vondt. Og det er fælt at de behandler deg som en kriminell når du er så langt nede fra før. Jeg vet jo at det er for din sikkerhet og sin egen sikkerhet, men uansett er det fælt. Jeg håper virkelig at du har det bedre nå og jeg er så utrolig glad for at du er i livet. Ikke gi opp nydelige du. Jeg tenker masse på deg. Klem ❤ God jul ❤

  Liker

 10. Cille:
  Okai, tusen tusen takk for fine ord!! jeg har tenkt på deg også ❤ jeg håper du får en så fin jul som du klarer og er mulig, sender over masse masse masse gode klemmer og varme tanker ❤
  Ja, det bedrer absolutt ikke situasjonen å bli behandlet som en kriminell, blir bare enda et traume :/
  vist det er noe som helst jeg kan gjøre for deg, så ikke nøl med å ta kontakt!! ❤

  Liker

 11. Godjenta… Er så glad og takknemlig for at du er her forsatt. Vet ikke hva jeg skulle gjort hvis ikke, selv om jeg er klar over at vi ikke har møttes og sånn.
  Gode klemmer. ❤

  Liker

 12. Setter pris på at du vil dele din historie. Det er sterkt og lese, jeg får frysninger på hele kroppen. Jeg vet hvor vondt det er, jeg har opplevd noe liknende selv..
  Jeg har hvert i psykiatrien siden jeg var 12-13 år gammel, og kjenner meg igjen mye av det du skriver og følelsene du beskriver.
  Håper virkelig virkelig at du en dag klarer å kjempe deg mot toppen, du virker som ei god jente på tross av alt det vonde du har opplevd.
  Har lest historien din, og leste at du har opplevd seksuelle overgrep. Det skjærer langt inni hjertet mitt, selvom jeg ikke kjenner deg, så gjør det vondt for meg å lese.
  Skal følge med videre på bloggen din.
  Og igjen, tusen tusen takk for at du vil dele dine historie, jeg setter så pris på det.
  Jeg skal følge bloggen din, håper at du vil føle at jeg bryr meg, for jeg bryr meg. Selvom jeg ikke kjenner deg, så gjør jeg det. Ingen, ingen i verden fortjener å ha det så vondt! ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s