det var for sent

Denne hendelsen har ligget og gjort vondt i en alt for lang stund. Først tenkte jeg å skrive rett fra hjerte, skrive hvor rått og brutalt det utartet seg til å bli. Men etter mye jobbing med teksten har jeg fjernet en del og funnet ord som ikke virker så brutale. Rett og slett fordi hendelsen forsatt virker så nær og sår at jeg velger og ikke dele den opprinnelige teksten. Allikevel har jeg lagt mye sjel i denne også. Vær så snill å les med respekt

Vi hadde aldri kranglet før. Vi var stort sett enige om alt. Men denne kvelden var vi uenige. Det begynte med en bagatell ( hva den handlet om kan være det samme ) som utover kvelden ble en ordentlig krangel. Jeg ble sint den kvelden. Jeg var frustrert over hva han valgte å gjøre og deretter si i etterkant, jeg var sjokkert og såret over at han ikke valgte å gjøre det i omvendt rekkefølge. Da klokka nærmet seg midnatt orket jeg ikke mer krangel. 

« Jeg hater deg, jeg vil aldri se deg igjen!!»

Det var det jeg ropte. Han så på meg i tre sekunder også gikk han. 

Jeg fikk aldri se han igjen.. Nesten nøyaktig et døgn senere omkom han i en bilulykke. En lastebil hadde havnet i feil kjørefelt. Den natten var det 16 tapte anrop på mobilen min, fra hans telefon. Det jeg ikke visste var at han var dø, og at det var hans søster som prøvde å få tak i meg. 
Da jeg våknet nesten morgen, skjønte jeg hvor unødvendig kranglen vår hadde vært. Hvor barnslig jeg hadde oppført meg. Jeg bestemte meg for å ringe han å be om unnskyldning. Men lite visste jeg at det var for sent. Da jeg endelig hørte en stemme i andre enden av mobilen, var det ikke hans mørke og rolige stemme jeg hørte. Det  var   den    gråtende,    skrikende    og    hjerteskjærende    stemmen    til   hans    søster. Det var som å høre en liten unge bli torturert. Jeg holdt pusten i påvente på å få høre at det bare var en utrolig dum spøk. Jeg ventet på å høre en av kompisene hans le i bakgrunnen, men det skjedde ikke. 

Det var da det slo meg. Det VAR for sent å si unnskyld. Ikke bare det – det var for sent til å si hadet. Det var for sent å si hvor glad jeg var i han, hvor mye han betydde for meg. Alt var for sent. Jeg ville ikke tro hva jeg hørte. Det kunne bare ikke være sant. 
Men det var sant. Han var dø – og jeg fikk aldri se han igjen. Det aller siste jeg fikk sagt til han, skjedde faktisk. Han var borte. For alltid. 

Det å leve med tanken på at det siste jeg gjorde var å avvise han, si at jeg hatet han, den følelsen kan ikke beskrives. Det var og er svært vondt. Hat er et sterkt ord, det må brukes med forsiktighet.

Jeg hatet deg aldri og jeg ville se deg igjen. Jeg så det bare ikke den kvelden. Jeg var for opptatt av å forsvare meg selv, for jeg var livredd for at du hadde rett. ( og i ettertid ser jeg at du hadde rett, du hadde rett hele tiden, men jeg nektet å ta det innover meg ) 

Jeg håper han ser hvor glad jeg var i han. At jeg slett ikke hatet han, det var hatet mot meg selv og verden som satte i gang kranglen, han var realistisk, men jeg nektet å se sannheten. 


privat//

– happypain

18 kommentarer om “det var for sent

 1. Wow.. Vet ikke hvilke ord som er riktige å bruke men jeg er sikker på at han på en eller annen måte er klar over at det var en misforståelse og at du ikke mente det du sa : / *Klem*

  Liker

 2. Sterk tekst.. Er sikker på at han viste at du ikke hatet han på ordentlig.. Det er bare sånt vi sier noen ganger til folk vi er glad i uten å egentlig mene det. Er det ikke ofte sånn at det går hardest utover de vi er mest glad i? Det er de vi kan finne på å kjefte mest på.. ❤

  Liker

 3. Åh, gud så sterkt. Han visste nok at du ikke hatet han, det er jeg veldig sikker på! Vet ikke hva jeg skal si, men dette var utrolig trist.. Man lærer av å lese dette, for det var bra skrevet. ❤ Staystrong, Martemor. Veldig glad i deg!!

  Liker

 4. 😦 Uff, så vondt å lese dette.. Jeg er sikker på at han forsto at du ikke mente det du sa. Alle sier ting man ikke mener en gang i blant, når man er sint så sier man ting uten å tenke først.. Slik er det bare, og jeg er sikkert på at han kjente deg godt nok til å forstå det.

  Liker

 5. huff, så trist. Jeg er sikker på at han vet hvor glad du er i han. At han visste det før han døde og nå, uansett hvor han er. stooor klem til vakre deg ❤

  Liker

 6. Sterk tekst! Jeg er sikker på at han forsto at du ikke mente det du sa. Alle sier ting man ikke mener, jeg har selv gjort den feilen veldig mange ganger.
  Du er sterk Marte!
  Stay strong kjære deg ❤ <3<3

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s