Tro på meg

Jeg tråkker rundt i skogen, beveger meg mellom trærene, går hele runden rundt skolebygningen til jeg kommer til inngangen på baksiden av skolen. Da slipper jeg å gå forbi skapene, kantina, toalettene og de fleste klasserommene. Mindre sjanse for å møte på folk. 
– 2009

Det har gått rykter om meg i flere år nå. Og de aller fleste er ikke sannhet. Det begynte da jeg var 13 år og skulle begynne på ungdomsskolen. Første skoledag, på vei til skolen, fikk jeg disse ordene slengt i ansiktet: « hei hora, ingen vil ha deg, gå å dø». De ordene har brent seg fast i hodet på meg, fordi det var her alt startet. Da jeg senere fikk beviser på hvem som hadde satt ut rykte, ble jeg knust, og ikke minst forvirret. Hadde hele vårt vennskap vært en løgn?  

(jeg tror bildet under er tatt første naturfagstime på ungdomsskolen).


//privat

Det forverret seg det siste året på ungdomsskolen. Jeg var svært lite på skolen. Politiet kom på skolen med hunder fordi jeg var savnet. Jeg var etterlyst i lokalavisen med med fullt navn, alder og bilde. Selvfølgelig fikk folk tanker og ideer, men det gjør det ikke okei å sette ut rykter for det?! 

Da jeg var på en butikk med mamma og pappa for noen dager siden, kjente jeg igjen hun som stod bak kassa med engang. Hun som stod på andre siden av disken var ei som satt ut et rykte om meg for en veldig god stund siden. Det var så sårende og krenkende at jeg får vondt bare av å tenke på det. Jeg måtte gjennom så mye dritt på grunn av henne. Det ble mange vonde konfrontasjoner, det ble slagsmål og vennskap ble ødelagt. Mange (uskyldige) mennesker ble dratt inn i denne onde sirkelen. Ubehageligheter rundt dette ryktet dukker stadig opp enda, og jeg prøver å forsvare meg så godt jeg kan, men det er ikke enkelt når er helt alene. 

Noen av ryktene har til tider ødelagt meg helt. Og jeg fikk enda en gang bevis på hvor skadelig det kan være å stole på andre mennesker. 

 
 //privat

Jeg setter veldig stor pris på at folk skriver til meg og spør om det og det er sant, for da får jeg ihvertfall sjansen til å fortelle min side av saken. For den eneste som vet sannheten er jo faktisk meg

22 kommentarer om “Tro på meg

 1. Kjenner meg igjen med det med rykter og mye drama på ungdomsskolen.
  Du er sterk Marte. Veldig sterk! Beundrer din styrke! ❤ Mange. mange, mange klemmer fra meg ❤ ❤

  Liker

 2. Lionbyheart,Exhausted,sobril:
  Utrolig kjipt at folk finner på sånt.. faen ta.
  Jeg har ikke hatt så mange samtaler med voksenpsykiatrien enda, så vet ikke helt hva jeg si. Men samtalene har gått helt okei, altså.
  Klemmer til deg og ❤

  Liker

 3. Ouch.. Folk suger. En av mange grunner til at jeg ikke liker å stole på folk selv, uansett hvor nær meg de er. – et alternativ kunne vel ha vært å flytte til en ny plass?

  Liker

 4. Jeg blir så skuffet over mennesker, det er trist og vondt at folk kan være så forferdelig stygge mot andre.
  Tusen styrkeklemmer til vakre deg. Ta vare på deg selv vennen ❤

  Liker

 5. BareC:
  Ja, jeg skjønner ikke at folk i det hele tatt orker og gidder å gjøre det. Det ødelegger så utrolig mye!
  Masse styrkeklemmer til deg også ❤

  Liker

 6. Høres ut som du har hatt det helt forferdelig Marte.
  Hver gang jeg leser bloggen din, begynner jeg å tenke tilbake på hva jeg selv har gjort i igjennom flere år. Gjort mye dumt, såret folk også videre… Håper du får det mye bedre fremover i tiden. Kanskje lurt å bare starte helt på nytt å starte med blankeark? Et sted som du kan bare være den Marte som du er. Ikke den som alle tror gjør ditt og datt. STÅ PÅ! 🙂

  Liker

 7. Jeg kjenner igjen det rykte greiene og allt det der som er på ungdomskolen.
  Du er sterk, du er også ei veldig pen jente. Håper det blir bedre for deg snart, og fortsett stå på!
  Og husk at det er som oftest «de svakeste som vinner til slutt». 🙂

  Liker

 8. Jeg skjønner deg.. det er ikke bare noe jeg sier.. jeg har slike rykter på meg nå, jeg er helt knust så jeg forstår din situasjon.. jeg skal kanskje til psykoatri eller hva det heter ;/ har så mange helderser som skjer og har skjedd på meg akkurat nå..
  skulle ønske jeg kjennte deg og da ville jeg vært der for deg! Du er så utrulig sterk, skulle ønske jeg også var det. Stå på ❤

  Liker

 9. Jeg sliter med akkurat det samme, jeg har masse falske rykter på meg. Det var ei venninne av meg, eller jeg trodde hun var venninne… som satte ut falske rykte om meg fordi hun var sjalu på meg fordi hun trodde jeg prøvde meg på en gutt hun likte. Og folk tror på det med engang de hører det. Og mange har sluttet å ha kontakt med meg, og ser rart på meg på grunn av det ryktet.
  Og det knekker meg også helt å vite det at det går masse falske rykter om meg.
  Det var en som sa til meg «Du vet at det går masse rykter om deg her på Mosby eller??»
  Og det er 2 år siden det ryktet begynte å gå om meg.
  Det er så vondt.
  Jeg vet så utrolig godt hvordan det er..
  Med engang folk hører et ryktet, så tror de automatisk på det.
  Men det finnes noen gode mennesker der ute som lar meg forklare min side av alt.
  Men det knekker meg også helt…

  Liker

 10. hei
  du er jo pen å du må ikke høre på hva andre sier. det går kansje ikke at jeg kan stoppe dette. men jeg synes du er tøff og sterk. du må ikke gråte du må ikke kutte. det er vond å høre om alle historiene dine. jeg støtter deg ❤

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s