3.3 tvungent psykisk helsevern

Fredagen endte som jeg fryktet, så jeg er forsatt innlagt. Dagene inne her på lukket er lange. Da jeg kom hit hadde jeg utgang med personalet, men etter en fortvilet handling (som jeg kun husker bruddstykker av, heldigvis) mistet jeg utgangen min, havnet på en annen avdeling og opplevde noe som forsatt sitter som sår i sjelen, det er godt over en uke siden nå. Er tilbake på avdelingen jeg «tilhører». Jeg rører meg stort sett ut av rommet når jeg skal (må) spise og har samtaler. I dag tok jeg en dusj (har utsatt det så lenge jeg klarte) da så jeg meg selv i speilet for første gang siden jeg kom hit – jeg så ut som et jordskjelv.
Da jeg skulle i samtale med psykologen min idag, løp jeg skjelven og i tårer ut derfra etter to minutter. Jeg vet ikke hva som skjedde, det var bare ikke dagen for å snakke idag.
Jeg sitter for det meste på gulvet, for det føles tryggere enn å sitte i senga. Jeg sitter med blikket festet i gulvet. Personalet kommer stadig innom uttaler navnet mitt med spørsmålstegn bak og sier jeg må løfte hodet og se på dem, men det gjør jeg sjelden.
Jeg har hatt besøk av mamma og pappa i helga, det var fint å si hei, men ganske utfordrene også.

Jeg tar medisinene mine, jeg prøver å spise og gjør stort sett det som er «minstekravet» her inne. Jeg er på en måte redd meg selv, jeg føler ikke kontroll over handlingene mine, jeg kan ikke huske å ha følt meg så dårlig som jeg gjør nå, noen gang. Det er skummelt.

5 kommentarer om “3.3 tvungent psykisk helsevern

  1. Dette er noko av det mest rørande eg nokon gong har lest. Orda du skriv, og handlingane du beskriv har opna opp dørene til ein heilt ny verd. Du set so greitt ord på ting, får oss utanforståande til å verkeleg skjønne korleis du har det. Eg beundrar styrken din, og håpar verkeleg at livet vert lettare for deg. Stå på vidare!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s