Dag 28 på psyk

I den alt for velkjente sykehus skjorten.

Selv om jeg ikke har så mye å blogge om mens jeg er innlagt på lukket akuttpost, føles det OK å skrive ned litt om hva som skjer, så jeg kan sette meg ned å lese det etterpå.

Jeg kunne selvfølgelig skrevet om hvorfor og hvordan jeg ble innlagt, jeg kunne fortalt om fortvilelse og redselen jeg følte da fire ansatte holdt meg nede mens blodet rant og rant fra armen min. Jeg kunne skrevet detaljert om håndjern, politi, basketak, belteseng og tvangsmedisinering. Men ikke alt egner seg på en blogg. Ihvertfall ikke når det virker så nært og brutalt, da kan man skrive ting man kan angre på i ettertid. Kanskje jeg skriver om det en annen gang, da jeg har satt meg ned å funnet ord og setninger som ikke virker så jævlig og brutale. Fordi jeg ønsker å sette ord på det. Fordi jeg har følt meg maktesløs, liten og ubetydelig, krenket og skamfull.

Når verden virker så brutal og jævlig er det vanskelig å gjøre annet enn å ligge i senga (for jo ikke gjort så mye uansett) derfor vil jeg nevne at idag har jeg faktisk vært ute i fellesrommet og spilt spill. Babysteps folkens.. Babysteps.

Dessuten har jeg tatt et stort valg (i mine øyne) idag. Kommer til å skrive mer om det senere.

17 kommentarer om “Dag 28 på psyk

 1. Jeg ble så glad når jeg så at du hadde skrevet noe her igjen. Jeg har ikke glemt deg, men jeg har mye eget å jobbe med i forhold til meg selv.
  Det er en spesiell opplevelse å lese gjennom det du skriver.
  Jeg synes du er flink til å utrykke deg selv (selv om du skriver at du synes det er vanskelig å finne ord). Du er ei sterk jente, og har vært en inspirasjon for meg fra den gangen da jeg begynte å blogge. Og det har jo blitt en stund siden.
  Så vil jeg bare si at… jeg tenker på deg og håper at livet en dag vil smilet bredt til deg og, slik du fortjener.
  Ta vare på deg selv videre ❤

  Liker

 2. Noe så utrolig egoistisk av deg å gjøre!
  tenker du ikke på andre? hgva med familien din, vennene dine – de som bryr seg om deg! Og ja – uansett hva du SIER er det alltid noen som bryr seg om deg!
  Dette her er bare så egoistisk og feil – blir så SINT når jeg leser om folk som ikke vil leve mer og prøve å skade seg selv eller ta selvmord – helt idiotisk og egoistisk!

  Liker

 3. Du anonyme kommentator; skjerp deg. Du forstår åpenbart ikke hvordan en depresjon kan ødelegge et menneske. Flere vil kjenne på at å ta livet sitt blir en løsning. Og det er vanskelig å fatte for noen utenforstående. Les deg opp på emnet eller la vær å si noe. Ordene dine er det aller siste Marte trenger å høre.

  Liker

 4. Anonym: Vær så snill å tenk deg om før du kommenterer, Jeg tror ikke du helt forstår hvor vondt livet kan være for mange mennesker. Du gjør det bare verre ved å si sånne ting.

  Liker

 5. Anonym: DU er egoistisk som skriver noe slikt, anonymt. Tenk på hva du skriver, du sårer andre.
  Jeg håper virkelig at det er noe/noen som får deg til å smile hver dag, Marte. Å smile hjelper. Bare et lite tips, selvom du sikkert har hørt det 100 ganger før og synes det er teit. Men jeg tenker på deg og hvordan du har det, jeg heier på deg!

  Liker

 6. Anonym:
  Jeg syns det var en veldig unødvendig kommentar. Sårende faktisk. Visst du ikke liker bloggen min, så hold deg unna da.
  Alle kan bli syke. Tenk litt på det.

  Liker

 7. Anonym eller hvem faen du er! Du er bare en patetisk liten arrogant drittunge. Du skjønner tydeligvis ingenting av dette så hvorfor i helvete kommer du til denne bloggen da???
  Utrolig fint å høre fra deg igjen Marte. Tenker mye på deg <3. Klem

  Liker

 8. Anonym:
  Jeg går ikke inn i detaljer.. Det var det som var poenget. Det er min blogg og jeg skriver om det jeg vil, visst du har noe problem med det, så hold deg unna da.

  Liker

 9. Stay strong Marte♥ Jeg synes du er kjempe sterk!! Forstett å være det, og uansett hva ikke gi opp!!! Vil at du skal vite at du har hjulpet meg med å slutte med selvskading, og du er en helt fantastisk jente!! Ikke glem å smil i blant, selv om det kanskje er vanskelig 🙂 Stor klem♥♥

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s