Permisjonen

Jeg  balanserer  på  den  tynne,  tynne  linen  –  nå  igjen. Jeg balanserer barbeint på linen full av torner. Torner som for hvert eneste skritt stikker seg inn i føttene mine. Jeg prøver så godt jeg kan å rive meg ut av smerten, men uansett om jeg går frem eller tilbake på linen blør føttene mine like mye. Så der står jeg da, helt alene, på verdens tynneste og mest skjøre line, ett feilsteg og jeg detter ned i det altfor velkjente mørket. Jeg kan nesten høre ambulansen ule, håndjern som klapper sammen og ydmykelsen og skammen. Sinne og fortvielsen.
Ett lite feilsteg og jeg ligger på intensiven med motgift og oksygentilførsel. Ett overtråkk og jeg faller – igjen. Jeg vil ikke ligge å kaste opp hver halv time mens en sykepleier sitter og ser på meg (å må tørke opp). Jeg orker bare ikke den runden igjen. Jeg vil ikke sitte ovenfor en lege som vurder meg som (for) psyk og legger meg inn. 
Jeg vil IKKE dit igjen. Jeg vil ikke ligge i sykehusbilen med politimenn liggende over meg, på vei til akutten. Det er så ikke verdt det.
Jeg hører for tiden til på en helt annen avdeling. Der det fins mennesker som vil hjelpe meg. 

Permisjonen har uten tvil vært tøff. Ikveld skal jeg tilbake til avdelinga, og mandag har jeg samtale med psykologen. Så akkurat nå repterer jeg dette i hodet mitt: bare hold ut til mandag Marte. Ikke prøv å gjøre de store tingene, det er nok å holde seg i livet akkurat nå. 


//privat

Igår var jeg på hadelands glassverk med mamma og pappa. Og der gikk det en hest med slede rundt, som barna kunne sitte på med. 
I 2012 fikk jeg gleden av å ri på en nydelig fjording. Eieren var en kjempe hyggelig psykiatrisk sykepleier. Vi hadde mange gode samtaler mens jeg satt på den hesten. Da jeg så denne hesten i går kjente jeg at jeg savner både hesten og sykepleieren. Januar 2013 valgte jeg å slutte å ri, av forskjellige grunner. De stundene vi hadde sammen, de var gode♥.


//privat

2 kommentarer om “Permisjonen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s