Nyttår

Nyttår er en vanskelig tid for meg. Jeg ser tilbake på alt som har skjedd det siste året, tenker på alle dumme ting jeg har gjort. Jeg tenker på smerten og fortvielsen jeg har følt på. Og ikke minst tenker jeg på året som kommer, skal jeg virkelig leve enda ett år med all jævelskapen?
De tre siste årene har jeg vært innlagt på akutten i januar på grunn av selvmordsforsøk. Jeg kjenner en sterk trang til å gjøre noe destruktivt i år også. Den er så overveldene at jeg rives i stykker. Jeg gråter som en foss. Jeg er fortvilet og føler meg knust i tusen fillebiter. Jeg vil vekk, vekk fra smerten og kaoset. Jeg står med vann til nesetippen og venter på å miste fotfeste. Jeg har glemt hvordan man svømmer. Ikke dytt meg nå, jeg klarer ikke dette. 
«
jeg rives i stykker på innsiden!!» sa jeg hulkende til dagskontakten min for ett par dager siden mens jeg lå med ansiktet vendt mot veggen i senga, fordi jeg ikke ville vise at jeg gråt.

Jeg drukner i destruktive tanker. Det er vanskelig å konsentrere seg om å gjøre dagligdagse ting, for hodet mitt er fullt av ideer om hvordan jeg kan skade meg selv. Det er slitsomt. 
På instagram for en liten stund siden skrev jeg: Noen ganger (ofte) går livet mitt over stokk og stein. Det er som å sitte i en bil som kjører i 150 kilometer i timen. Jeg sitter å tviholder i sete og venter på kræsjet som jeg vet kommer.  
Det er akkurat sånn det føles nå. Jeg sitter på og har ingen mulighet til å stanse det som skjer. Jeg kan velge å hoppe av i fart (å utføre skaden selv, bevisst) eller vente på smellet (som også vil skade meg). Og kollisjonsputen har de som lagde bilen selvfølgelig glemt, for de visste det var meg som skulle sitte på.

Det er som å velge mellom pest eller kolera.

Jeg jobber så utrolig hardt for tiden, derfor hadde det blitt et ekstra stort nederlag å falle nå. Jeg tror ikke jeg hadde taklet det. Jeg bare må klare å stå i hælvette nå. 

 Sykehuset.


//privat

Jeg kaver rundt i mørket. Hjertet mitt dunker så hardt at det kjennes ut som brystkassen min skal revne på midten og alt av styrke og håp skal renne ut – Januar 2012

15 kommentarer om “Nyttår

 1. Jeg håper av hele mitt hjerte at 2014 blir et godt år for deg. Du har kjent på mer enn nok smerte, do fortjener lykke, smil og glede.
  Tenker ofte på deg. Styrkeklem ❤

  Liker

 2. Masse god bedring (selvom de ord virker litt meningsløse når man har slitt i flere år). Håper jeg kan lese et innlegg i 2015 om at du har overlevd enda et år 🙂 kanskje kan du relatere til mitt siste blogginnlegg? Virker hvertfall som du får god hjelp nå! Klem

  Liker

 3. Maren Marengs:
  Leste akkurat det siste innlegget ditt. Og ja, jeg kan relatere til det!
  Håper også at 2014 blir et bedre år for deg. Masse styrkeklemmer til deg!

  Liker

 4. Du er kjempetøff Martemi ❤ Ikke hopp av i fart, kanskje krasjet ikke er like sterkt som du tror, å om det blir det kan det jo alltids hende at noen allerede står der med hjelp i det du krasjer! Å skade deg selv hjelper ingen, selv om jeg skjønner det føles nødvendig på en måte, at man ikke klarer å la være, så er det noen som er sterk nok til å motstå er det deg! Da er det du som er sterk! Velgid gla i deg! ❤

  Liker

 5. Hei Marte ❤ Du er så sterk og vakker! Du er en overlever. Vi bærer på de samme smertene, og jeg skulle ønske jeg kunne gi deg og alle andre som sliter en helt ny start. Jeg hadde gitt mitt eget liv for det. Jeg har nå overlevd i 10 år (jeg er 21), og fighter fortsatt! Ord betyr mye, men ikke nok. Kan bare prøve å gi deg litt håp ved å vise deg at du så absolutt ikke er alene, selv om vi må kjempe kampen om livet alene. Vi klarer det!

  Liker

 6. Malin:
  Hei Malin! tusen takk for fine ord ❤
  10 år er sykt lenge, du er virkelig en fighter! Det står det stor respekt av.
  Vi må kjempe sammen, og midt oppi alt kaoset er det viktig å huske at man ikke er alene.
  Håper ting begynner å gå i riktig retning for deg snart.
  Klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s