Bursdag

Jeg har aldri nevnt noe på bloggen de gangene jeg har hatt bursdag, fordi jeg syns det er en ekstra tung dag. Jeg prøver å glemme dagen og håpe at alle andre gjør det også. Facebook er et utrolig dumt sted å være på bursdagen sin har jeg funnet ut. Men nå nærmer dagen seg med store stormskritt. Jeg har likevel takket ja til å være med søsteren min ut på bursdagen min. 
Heldigvis fyller jeg 19 år. Det hadde nok vært verre om jeg fylte 18 eller 20 år, for mange ser på det som spesielt. Men 19 derimot er vel ikke så stort? Jeg husker 18 årsdagen min. Da tikket det inn bursdagshilsninger hele dagen. «gratulerer med dagen martemor», «nå kan du endelig drikke og kjøre lovelig!», «gratulerer med den store dagen, nå er du endelig voksen», fikk jeg høre og lese i fjor. 
Jeg har så lenge jeg kan huske lurt på hva som er så spesielt med bursdager. Jeg husker jo at jeg syns det var fint å kunne gjøre noe ekstra for venner når de hadde bursdag, men min egen har jeg aldri sett på som noe spesielt. Feire at jeg er ett år eldre? Nei, vet du hva. 

Jeg vet ikke hvordan det var på deres skole, men på min måtte det alltid markes når man fylte år. De i klassen holdt hverandre i hendene mens de gikk rundt i ring og sang bursdagsangen, mens du stod i midten og skulle velge hvem du ville gå rundt i ring med. Jeg syns det var kleint og ubehagelig. 
Også er det gavemaset, da. Sånn ca. to månder før man har bursdag kommer spørsmålene om hva du ønsker deg. Jeg aner aldri hva jeg skal svare på det jeg. Jeg ønsker meg ingenting jeg, i hvertfall ikke noe du kan pakke inn i gavepapir. Til jul for ett par år siden ga jeg mamma og pappa en liten, gul lapp hvor det stod ett ønske: fred og ro. De ble ikke så fornøyde med det. Så det ender ofte med at jeg bare skriver ned noe så folk skal slutte å spørre. I år sa jeg til foreldrene mine at jeg ønsket meg penny board. hva skal jeg med skatebord?
Jeg liker ikke at folk kjøper gaver til meg. Jeg tenker: hvorfor skal de bruke penger på meg? Det er jo bortkastet. Og jeg fortjener det ikke heller. 

Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg har et anstrengt forhold til bursdagen min. Jeg liker den bare ikke.

håper ingen ser meg 

 

20 kommentarer om “Bursdag

 1. Du er nok ikke alene om å ha et slikt syn på bursdag. Selv hater jeg alt som har med bursdag og har konsekvent ikke skrevet det på facebook. Da får jeg heller aldri noen hilsen. Har i tillegg dratt bort de siste årene for ikke å feire og å unngå gaver. Det nytter ikke å si man ikke vil ha noe. Det har jeg prøvd i alle år.. Meningen med bursdag ser jeg på å feire at man ble født. Når i Hel@#&^ har jeg villet feire det?
  Nei kos deg med et ikke rundt eller spesielt tall 🙂 Se på det som en vanlig dag og ha det hyggelig med søsteren din 🙂

  Liker

 2. Anonym inntil videre:
  Enig der, når i helvete har jeg ville feiret det?!
  Skriver heller aldri noe på facebook når jeg har bursdag, men allikvel tikker det inn meldinger. Håper på at det ikke blir så mange i år.
  Takk for tips, jeg skal kose meg så godt jeg kan med søsteren min 🙂

  Liker

 3. Kunne ikke vært mer enig! Det er utrolig slitsomt med bursdager…. Hadde også sånn bursdag sang med ring på skolen…hvor jeg måtte velge en å gå i ring med… nesten hver gang greide jeg ikke å bestemme meg…så en småirritert lærer måtte plukke ut en til meg… angrer i dag på at jeg ikke valgte min daværende bestevenn..men hele greia var pinlig og teit.. Jeg fyller 25 år i september… så denne gangen slipper jeg sikkert ikke unna.. et kvart århundre woohoo. ÆSJ. Og i tillegg blir min grandtante 75 år nesten samtidig og tilsammen blir vi 100.. Og det vil familien også feire… For noe dritt!!!! Ingen av oss vil det noe særlig.. Men vi må jo ikke skuffe familien som sikkert skal holde mange taler som jeg ikke vil høre så mye av, men som de kanskje strever med å lage..Også det med gaver.. ønsker meg heller ingenting så jeg sier bare penger.. Minst mulig penger…Føler at jeg ikke fortjener dem og at jeg står i gjeld.. Håper du hvertfall får en grei dag.. er her for deg ❤ klem

  Liker

 4. Khris:
  Kjenner meg igjen i det du skriver ja. Høres slitsomt ut :/ særlig det med og ikke skuffe familien, den har jeg har hørt flere ganger. Selv om det er lenge til så håper jeg at 25års dagen din blir så rolig som mulig.
  Er her for deg også vettu, klem til deg og ❤

  Liker

 5. Jeg er heller ikke fan av bursdager, men tror det er mest det at da er enda ett år gått, og jeg sliter fortsatt like mye. Så for min del blir det frustrasjon over at jeg feirer min 10 eller 11 bursdag innenfor psykiatrien :/ men håper du hadde en så grei dag som mulig 🙂

  Liker

 6. Karen:
  Er nok det som er noe av grunnen til mitt hat av bursdager også. Bursdagen min kunne absolutt endt verre, så jeg skal ikke klage!

  Liker

 7. Det skal du vite Kjære Marte, jeg glemte deg ikke.. Jeg visste når din bursdag var.. Men jeg ville liksom ikke ringe å synge for deg.. (For jeg visste ikke hvordan du tenkte helt angående bursdag)! Derfor hørte du ikke noe fra meg den dagen.. Men det skal du og vite: Jeg tenkte masse på deg!! ❤ Stor klem fra meg til deg! Og en liten gratulerer på etterskudd uten noe vondt i det ❤

  Liker

 8. kaktusplante (anonym):
  Takk for fine ord ❤ det skal du også vite: jeg vet at du visste at jeg hadde bursdag. Jeg tror vi snakket om det på facebook eller instagram?
  Jeg tenker masse på deg også og lurer stadig på hvordan det går med deg. Stor klem til deg også ❤ ❤

  Liker

 9. Er egentlig ganske enig med det du sier om alt dette bursdagsmaset.. Jeg blir egentlig litt utilpass jeg når folk gir meg gaver fordi alle forventer at man skal bli glad osv ..

  Liker

 10. Ikke så veldig bra. Er sliten og har utrolig mye å gjøre. Masse mattelekser som er veldig krevende… Og det er mye sosialt mas også som jeg ikke er veldig intetessert i.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s